TRAGEDIJA

Umrla študentka Tadeja, ki se je na zabavi skoraj zadušila s prekmursko gibanico

Zakrožila je vest, da je umrla študentka, ki se je med tekmovanjem skoraj zadušila z gibanico. Nesrečo je preživela, a je dogodek pustil trajne posledice.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Netpix, Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Netpix, Getty Images

Iz ženskega odbojkarskega kluba (ŽOK) Puconci poročajo o žalostni vesti, da je umrla njihova sodelavka in prijateljica Tadeja Gregorec. Po pisanju Sobotainfo gre za dekle, ki se je pred tremi leti na tekmovanju v Štuku, kjer se je odvijala tradicionalna študentska zabava, kdo lahko hitreje poje gibanico, skoraj zadušila prav s to priljubljeno prekmursko jedjo. Po pisanju medija je Tadeja takrat nesrečo preživela, a je ta na njenem telesu pustila trajne posledice. 

»Tadeja nas je danes po treh letih tiho in dokončno zapustila, resnično na žalost nas vseh v samem cvetu mladosti. Veliko prezgodaj, z preveliko vprašanj, zakaj, in z veliko praznino, ki jo je zapustila med nami. Tadeja, počivaj v miru,« so v torek na facebooku zapisali njeni prijatelji.

Tadeja je bila pred tragično nesrečo uradna odbojkarska statističarka v ŽOK Puconci. »V spominu mnogih njenih odbojkarskih soigralk, trenerjev, kolegov statistikov in navijačev našega kluba bo Tadeja za vedno ostala v spominu kot izjemno veselo in prijazno dekle,« so se poslovili od nje.

Nesreča se je zgodila v začetku decembra 2019, ko se je študentska tradicionalna prireditev za mnoge sprevrgla v pravo nočno moro. Med tekmovanjem v hitrostnem jedenju gibanice se je Tadeja nenadoma zgrudila. Po pričevanjih, ki so jih objavili na 24ur, se je začela dušiti. Ker ni mogla do zraka, je omedlela. Reševalci so jo oživljali več kot pol ure, nato pa so jo odpeljali v mariborski klinični center. Na intenzivno terapijo mariborskega UKC je bila sprejeta v kritičnem stanju.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas