ŽALOSTNA VEST

Umrl je poslanec Franc Kramar

V 61. letu starosti je umrl poslanec SAB.
Fotografija: FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
FOTO: Uroš Hočevar

V 61. letu starosti je umrl poslanec SAB Franc Kramar. Vest o njegovi smrti so potrdili tudi v stranki. Kramar je bil zaradi bolezni na dolgotrajni bolniški odsotnosti. V državnem zboru ga bo nadomestila predsednica stranke Alenka Bratušek.

Kramar je bil po izobrazbi  univerzitetni diplomirani inženir lesarstva, ki je sprva deloval v podjetju Lip Bled. V letih 1994–2002 in 2006–2018 je bil župan Občine Bohinj. Poslanec Stranke Alenke Bratušek v državnem zboru je postal leta 2018. 

Bil je član komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti, član odbora za gospodarstvo, član odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, član odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, kot namestnik člana je deloval v preiskovalni komisiji o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM, d. d., domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev v državni zbor 2018, bil pa je tudi član preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab in negospodarnega ravnanja v DUTB.

Ob žalostni novici se je na twitterju odzvala predsednica stranke, v kateri je deloval, in družini izrekla sožalje. 



DZ bo Franca Kramarja ohranil v trajnem spominu, je parlament objavil na svoji spletni strani in ob tem sporočil, da se bodo poslanke in poslanci od Kramarja poslovili na žalni seji DZ, ki bo predvidoma v prvih dneh februarja, odprta pa bo tudi žalna knjiga.

Izrazi sožalja

Ob novici, da je v 61. letu umrl poslanec SAB Franc Kramar, se poslanski kolegi od njega poslavljajo na družabnih omrežjih in družini ter prijateljem izrekajo sožalje, med drugim redsednik DZ Igor Zorčič. »Ob smrti poslanca Franca Kramarja izrekam iskreno sožalje njegovim svojcem in prijateljem, stranki SAB in njeni poslanski skupini. Naj počiva v miru,« je zapisal na Twitterju.

V svojem imenu in imenu Republike Slovenije družini Kramar je sožalje na Twitterju izrekel predsednik republike Borut Pahor. »Župana in poslanca Franca Kramarja si bomo zapomnili po njegovih prizadevanjih za ohranitev in razvoj Bohinja in Triglavskega narodnega parka,« je dodal.



»Naj ti bo lahka slovenska zemlja, dragi Franc. Počivaj v miru,« je zapisal na Matjaž Nemec. Jani Prednik pa je dodal: »Spoštovani kolega Franc, hvala in zbogom.« »Franc Kramar je bil človek prepričanj, lahko bi celo rekli, trmast. Verjel je v politiko za ljudi, zlasti je bil neomajen, ko je šlo za dobrobit lokalne skupnosti. Prej kot župan, v tem mandatu kot poslanec. Bolezen je bila na koncu močnejša, a spomin bo ostal...Naj počiva v miru,« je zapisal Marjan Šarec.



Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je zapisal, da se Kramarja spominja kot plemenitega in odgovornega človeka, ki je zaznamoval lokalno in državno politiko. V imenu poslanske skupine je družini in stranki SAB izrekel sožalje. »Sodelovala sva dobro, nekajkrat sva govorila tudi o stanju v državi. Stanje je ocenjeval smelo in kritično. Strinjal se je, da moramo skupaj narediti več za vse ljudi. Žal je odšel prezgodaj,« pa je izpostavil evropski poslanec iz vrst SD Milan Brglez. 


 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije