KORONAVIRUS

Ukrepi ostajajo, potrdili nov primer nevarne različice

V sredo smo izpolnili pogoje za zeleno fazo po vladnem semaforju, a se za sproščanje vlada ni odločila.
Fotografija: Testiranje na Metelkovi, 23. 11. 2020. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Testiranje na Metelkovi, 23. 11. 2020. FOTO: Blaž Samec

V sredo so pristojni opravili 4.012 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom. Pozitivnih jih je bilo 365, kar je 9,1 odstotka, poroča sledilnik covida 19. V državi je trenutno 4.800 aktivnih primerov okužbe.

Vlada poroča, da se v bolnišnicah trenutno zdravi 265 ljudi, 79 jih potrebuje intenzivno nego. Trije covidni bolniki so umrli.





​So pa danes potrdili tudi nov primer okužbe z indijsko različico koronavirusa. Kot so sporočili, je povezan s primerom s Koroške, ki so ga odkrili prejšnji teden.



image_alt
V Sloveniji potrjena nevarna različica virusa


Vlada kljub izpolnjenim pogojem za prehod v zeleno fazo na sredini seji še ni sprostila vseh ukrepov za zajezitev epidemije covida 19. Veljavnost večine omejitev je podaljšala do 6. junija.

image_alt
Janša ni vedel, da se ga še vidi in sliši? To je ujela kamera (VIDEO)


V veljavi tako ostajajo omejitve pri ponujanju kulturnih storitev, kolektivnem uresničevanju verske svobode in javnem prevozu. Prav tako še vedno veljata omejitev zbiranja ter obveznost nošenja mask v zaprtih prostorih in razkuževanja rok. V večstanovanjskih stavbah morajo biti še vedno nameščeni razpršilniki za razkuževanje rok.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije