OMIKRON

UKC: Samo zaradi covida odsotnih 342 zaposlenih, to je kar 145 več kot v torek

Tisti zaposleni, ki so bili v tveganem stiku, ne bodo šli v karanteno, če ne bodo kazali znakov bolezni. Delali bodo pod določenimi pogoji, sporočajo iz UKC Ljubljana.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Strahovi, da bi se omikron pri nas tako razširil, da bi bilo lahko ogroženo delovanje družbe, se uresničujejo. Danes je po ocenah Nijz pri nas že več kot 45 tisoč aktivnih primerov, kar pomeni, da je prav toliko ljudi tudi v izolaciji. Koliko jih je v karanteni, ni znano.

Da je stanje resno in da imajo težave s kadrom, so opozarjali že včeraj tudi zaposleni v našem največjem kliničnem centru. V torek je bilo zaradi okužbe s koronavirusom bolniško odsotnih 165 zaposlenih, v karanteni pa 132 zaposlenih. Danes je ta številka poskočila na 342 odsotnih zaradi covida, kar je 145 več kot včeraj.

image_alt
Omikron kaže zobe: v torek potrdili 7.420 novih primerov

V UKC Ljubljana so zato sprejeli odločitev, da prehajajo v tretjo fazo organizacije dela. Kaj to pomeni? Da zaposleni, ki so bili v tveganem stiku in nimajo znakov bolezni, ne bodo v karanteni, ampak bodo delali pod določenimi pogoji, so sporočili na twitterju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije