KORONAVIRUS

Uf, število okužb spet močno poskočilo

Pri testiranju v ponedeljek kar 318 pozitivnih.
Fotografija: Testiranje na koronavirus. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Testiranje na koronavirus. FOTO: Jure Eržen, Delo

Število okužb z novim koronavirusom je znova poskočilo. Po podatkih sledilnika covida 19 so v ponedeljek opravili 2.058 PCR-testov in pri tem potrdili 318 okužb. Delež pozitivnih znaša 15,5 odstotka.

V primerjavi s preteklim ponedeljkom je število okužb kar 46 odstotkov višje. Delež pozitivnih testov je bil tako za 8,5 odstotne točke večji kot dan prej. Gre tudi za najvišje število potrjenih primerov po 1. juniju, ko so potrdili 373 primerov.

V bolnišnici se zaradi covida zdravi 49 ljudi, od tega jih osem potrebuje intenzivno terapijo.Trenutno naj bi bilo aktivno okuženih 2.314 ljudi, 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev pa znaša 109,6. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov je 198.

V ponedeljek so opravili tudi 28.505 hitrih antigenskih testov na okužbo z novim koronavirusom, katerih pozitivne izvide potrjujejo še s PCR-testiranjem.Število potrjenih okužb z novim koronavirusom se je preteklem tednu precej povečalo, saj je bilo potrjenih več kot 1.300 okužb, to je skoraj 64 odstotkov več kot teden poprej. Raste število covidnih bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, prav tako tistih, ki so na intenzivni negi. Ni pa v preteklem tednu umrl noben covidni bolnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije