Predstavitvena informacija

Kako Tuš skrbi za prvošolčke

Objavljeno 19. september 2019 09.45 | Posodobljeno 19. september 2019 11.14 | Piše: P. I.

Tuš je že drugo leto zapored na prvi šolski dan obdaroval prvošolce na vseh slovenskih osnovnih šolah. Z vrečkami za športne copate želijo spodbuditi pomen gibanja, ki ga otrokom zaradi neaktivnega preživljanja prostega časa danes pogosto primanjkuje.

Kako Tuš skrbi za prvošolčke
Danijela Lakičevič, direktorica marketinga v Tušu, je obiskala ravnateljico Osnovne šole Lava, Marijano Kolenko, ter njihovim prvošolcem zaželela uspešen začetek novega šolskega leta. FOTO: Tuš

Ker v Tušu v okviru zastavljene trajnostne strategije skrbijo za otroke, so se odločili, da letos 22.000 prvošolcem podarijo vrečke za športne copate. »Vse prepogosto se dogaja, da se otroci gibajo le v šoli, doma pa so neaktivni. Z vrečko za športne copate želimo opozoriti na pomen gibanja, tako v šoli kot v prostem času, saj je to nujno potrebno za zdrav in skladen razvoj vsakega otroka,« razlagajo v Tušu, kjer je projekt obdarovanja potekal že drugo leto. Leta 2017 so med osnovnošolce razdelili 10.000 šolskih zvezkov, lani pa so akcijo razširili na vse prvošolce in 22.000 otrokom podarili vrečke za športne copate. Skupaj z letošnjim letom so tako prvi šolski dan polepšali že 44.000 otrokom prvega razreda na slovenskih osnovnih šolah. Vrečke za copate so bile letos priložene Cicibanovi Moji beležki za prvošolce.
 
Tuš mnoge od svojih družbeno odgovornih projektov usmerja k otrokom in mladostnikom. Najbolj odmeven je zagotovo njihov 17 let trajajoč projekt Pričarajmo nasmeh, v okviru katerega so nepozabne poletne počitnice na Debelem rtiču pričarali že 8.600 otrokom.
 
V Tušu z različnimi aktivnostmi skrbijo tudi za svoje zaposlene. Tudi letos so lahko tuševci, starši prvošolcev, svoje otroke neobremenjeno spremljali v 1. razred, saj so zaposlenim omogočili dodaten dan dopusta. Zavedajo se, da je vstop v šolo tudi za starše pomemben korak na poti vzgoje najmlajših in ključno je, da jim pri tem stojijo ob strani. Tako je bil letos za vse tuševce, ki imajo prvošolce, 2. september poseben dan, ki so ga preživeli v družbi svojih šolarjev. Ob tej priložnosti so za njihove novopečene šolarje pripravili tudi personaliziran darilni paket osnovnih šolskih potrebščin.
Deli s prijatelji