V REJNIŠTVO

Trije otroci ostali brez staršev

Mladoletnike bo v rejništvo vzela očetova sestra. Novomeški Rdeči križ se jim trudi omogočiti primerne razmere za bivanje.
Fotografija: Ob predaji čeka, na sliki: Barbara Ozimek, sekretarka OZRK Novo mesto, Srđan Brkić, direktor podjetja Eventus, Klavdija Urek Bobnar, namestnica direktorja, in Vladimir Urek, lastnik in prokurist podjetja FOTO: L. B.
Odpri galerijo
Ob predaji čeka, na sliki: Barbara Ozimek, sekretarka OZRK Novo mesto, Srđan Brkić, direktor podjetja Eventus, Klavdija Urek Bobnar, namestnica direktorja, in Vladimir Urek, lastnik in prokurist podjetja FOTO: L. B.

Vsako življenje piše svojo zgodbo, včasih je ta še kako boleča. Žal je ena takšnih doletela tudi družino iz okolice Dvora. Najprej je družina pred tremi leti zaradi bolezni ostala brez mamice, letos pa je tragično umrl še oče. Mladoletni otroci, stari 9, 12 in 14 let, so ostali sami in brez staršev, saj stari starši niso več zmožni poskrbeti zanje.

V dogovoru s pristojnimi službami bo rejništvo prevzela očetova sestra, ki je že prej pomagala družini, zdaj pa se je z možem in sinom preselila v dom bratove družine. Gre za manjšo, skromno kmetijo, kjer nikoli niso uživali izobilja. Prav zato je prva skrb Rdečega križa, ki vodi akcijo zbiranja sredstev za omenjeno družino, omogočiti šoloobveznim otrokom primerne razmere za bivanje.

Kot je ob prevzemu čeka povedala sekretarka OZRK Novo mesto Barbara Ozimek, namensko akcijo zbiranja denarja za otroke izvajajo že od julija. V hiški, ki je bila mnogo let zaradi pomanjkanja denarja slabo vzdrževana, zdaj živi osem ljudi. »Da bi otroci imeli boljše razmere, smo najprej uredili novo streho, zamenjali okna, zdaj je na vrsti ureditev dveh novih sob v pritličju ter kopalnice. Pozitivno ocenjujem odziv ljudi na potrebe družine in pri tem izpostavljam tamkajšnje lokalno okolje, ki je takoj začelo zbirati denar, ter številne posameznike in nekatera podjetja, ki prispevajo v ta namen. Veseli smo, da se stvari počasi premikajo na bolje,« je še dejala Ozimkova.

Ček je Ozimkovi pred sedežem podjetja Eventus v Novem mestu izročil direktor Srđan Brkić v prisotnosti namestnice direktorja Klavdije Urek Bobnar ter lastnika in prokurista podjetja Vladimirja Ureka. Kot je povedal Brkić, Eventus kot družbeno odgovorno podjetje v lokalnem okolju, iz katerega izhaja, v okviru možnosti že veliko let prispeva posameznikom in organizacijam v obliki donacij in sponzorstev. Posebno radi pomagajo z dobrimi dejanji, ko vedo, da bo pomoč prišla v prave roke.

»Ko so pod vprašajem otroci, in to brez staršev, je bila naša odločitev pomagati brez pomisleka, saj jim želimo vsaj delno omiliti stisko ter pripomoči k lepšemu otroštvu, za katero so bili v marsičem že preveč prikrajšani. Mi jim želimo z našo donacijo vsaj malo polepšati stanovanjske razmere, izboljšati kakovost življenja in jim pomagati na poti v boljši svet,« je ob predaji čeka dejal lastnik podjetja Eventus Vladimir Urek. Eventus sodi med tri največja veleprodajna podjetja na področju elektromateriala na slovenskem tržišču. Podjetje, ki bo prihodnje leto zaznamovalo 30-letnico delovanja, ima okrog 70 zaposlenih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije