OD 1. JUNIJA DALJE

Triglav povišal premijo prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Nova premija prostovoljnega dopolnilnega zavarovanja pri Triglavu bo znašala 45,52 evra. Pri zavarovalnici Generali so jo dvignili na 44,89 evra. Obe bosta premijo zaračunavali po premiji, ki jo je določila vlada v uredbi.
Fotografija: Zavarovalnica Triglav. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Zavarovalnica Triglav. FOTO: Črt Piksi

S 1. majem letos je zavarovalnica Generali dvignila premijo prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (PDZZ) na 44,89 evra. A to ne pomeni, da jo bodo zavarovancem v takšnem znesku tudi zaračunavali. Vladna uredba namreč določa najvišjo premijo, to je 35,67 evra, in toliko bodo zavarovancem tudi zaračunavali.

Danes so še iz Triglava sporočili, da »bo zavarovalnica s 1. 6. 2023 določila mesečno premijo PDZZ v višini 45,52 evra, ki je na podlagi izračunov strokovnih služb potrebna za zagotavljanje izpolnjevanja obveznosti zavarovalnice iz sklenjenih zavarovalnih pogodb«.

image_alt
Bralka Katja: Poglejte, kakšno položnico mi je poslala Vzajemna (FOTO)

Pojasnjujejo: »Trend rasti skupnih odhodkov za doplačila k zdravstvenim storitvam in zdravilom v obveznem zdravstvenem zavarovanju, ki se sofinancirajo iz prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, se nadaljuje. Rast poganjata medicinska inflacija in povečan obseg večine zdravstvenih storitev, tudi kot posledica interventne zakonodaje za izvajanje in plačevanje dodatnih storitev za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema. Vse to pomembno vpliva tudi na povečanje obveznosti Triglav, Zdravstvene zavarovalnice iz naslova PDZZ.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije