PRI MARKU BITENCU

Trgovci na testiranje v zasebni zavod, lastnik pa član vladne posvetovalne skupine

Bitenc pravi, da so ga sami prosili za pomoč.
Fotografija: Marko Bitenc. FOTO: Jožže Suhadolnik
Odpri galerijo
Marko Bitenc. FOTO: Jožže Suhadolnik

Novi vladni odlok, ki pod določenimi pogoji dovoljuje odpiranje dodatnih storitev in trgovin, je naletel na mešane odzive. Predsednik Obrtne zbornice Slovenije (OZS) Branko Meh je poudaril, da so vse delodajalske organizacije pristale na pogoj, da se zaposleni testirajo enkrat tedensko. V OZS pa ostro nasprotujejo testiranju strank. Trgovci medtem še ne vedo, kako bodo organizirali testiranje svojih zaposlenih na okužbo z novim koronavirusom. Skbi jih, kako bodo pred torkom zagotovili zdravstveno osebje, ki bo izvedlo testiranja. Drug pomislek članov pa je, da so hitri testi nezanesljivi, zato jih skrbi, da bodo v primeru lažnih pozitivnih rezultatov morali dejavnost neupravičeno začasno zapreti.

Se bodo trgovci testirali v zasebnem zavodu?

Medtem pa so v 24ur poročali, da je Trgovinsko zbornico Slovenije poklical direktor NIJZ Milan Krek in trgovcem sporočil, da naj bi organizacijo hitrega testiranja za zaposlene v trgovini pomagali izvesti v zasebnem zdravstvenem zavodu Zdravje.

Preberite še:
image_alt
Pismo Janši: Smo res tako ničvredni?


Zdravje je v lasti ljubljanskega kirurga in člana vladne posvetovalne skupine Marka Bitenca. Za Pop TV ta tega ni zanikal, pravi pa, da so ga trgovci sami prosili za pomoč.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije