UKLEŠČENA OSEBA

Grozljivka v predoru Trojane: tri nesreče, udeleženih več tovornjakov

Obvoz je po regionalni cesti.
Fotografija: Nesreča v predoru Trojane. FOTO: Center za zaščito in reševanje Domžale
Odpri galerijo
Nesreča v predoru Trojane. FOTO: Center za zaščito in reševanje Domžale

Štajerska avtocesta je zaprta med priključkoma Blagovica in Trojane proti Mariboru zaradi prometne nesreče v predoru Trojane. Obvoz za vsa vozila je po regionalni cesti Blagovica–Trojane. Nastal je zastoj, sega do priključka Krtina.Obvoz za vsa vozila je po regionalni cesti Krtina - Trojane, kjer je tudi že nastal daljši zastoj. Za osebna vozila je obvoz možen tudi skozi tuhinjsko dolino.



Kar tri nesreče so se zgodile okoli 9.30 v smeri Maribora. Po do sedaj znanih podatkih ljubljanske policije so
bila v prvi nesreči v naletnem trčenju v predoru udeležena dve tovorni in eno osebno vozilo. V drugi nesreči je bilo v naletnem trčenju v predoru udeleženih pet tovornih vozil. Po prvih podatkih je bil v tej lažje poškodovan zgolj voznik enega izmed tovornih vozil. V tretji nesreči, pred predorom, so bila v naletnem trčenju udeležena še štiri tovorna vozila.

Policisti še opravljajo ogled vseh nesreč, odpravljajo se posledice, vzroki nesreč pa še niso znani. Pričakuje se, da bo avtocesta v smeri Maribora še naprej zaprta, je sporočil Tomaž Tomaževic, predstavnik za odnose z javnostjo pri PU Ljubljana.

Po podatkih Centra za zaščito in reševanje Domžale so iz enega izmed udeleženih tovornih vozil rešili ukleščeno osebo, ki pa nima težjih poškodb. Tudi drugi udeleženci imajo le lažje poškodbe.





Zastoj tovornih vozil, dolg osem kilometrov, je na dolenjski avtocesti med priključkoma Brežice in Obrežje proti Hrvaški.
 
Preberite tudi:

Zasnežilo Slovenijo, preti nova nevarnost



Štajerska avtocesta. FOTO: Dars
Štajerska avtocesta. FOTO: Dars
Zaradi nočnega sneženja so razmere na cestah zimske. Na cestah so posipne in plužne skupine, potovalni časi pa so daljši. Na pot se odpravite prej kot običajno in samo z ustrezno zimsko opremo, opozarjajo pristojni. Ponekod je sneg prehajal v dež, zato obstaja nevarnost žledu in poledice.

Zaradi snežnih razmer sta zaprti cesta čez prelaz Vršič in cesta Volče–Solarji. Cesta Čepovan–Most na Soči je zaprta zaradi snežnega plazu.

Gneča in kolone tovornih vozil so na koncu dolenjske avtoceste pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški ter na cesti Kozina–Starod pred mejnim prehodom Starod proti Hrvaški.

Zaradi burje v Vipavski dolini na hitri cesti med Selom in razcepom Nanos velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton (1. stopnja). Prepoved za priklopnike in polpriklopnike je na cestah Žaga–Kobarid, Razdrto–Manče, Col–Ajdovščina, Col–Črni Vrh–Godovič in Unec–Bloška Polica–Babno Polje ter na mejnih prehodih Petrina, Babno Polje in Vinica zaradi razmer na hrvaški strani. Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije