PREŽIVELIH NI

Tragedija v Italiji: v strmoglavljenju umrl Boštjan Rigler z družino, tudi mladoletna otroka

Helikopter je z radarjev izginil okoli 10.30. Iskalna akcije je zaključena. Na MZZ so potrdili identiteto žrtev.
Fotografija: Razbitine helikopterja. FOTO: zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Razbitine helikopterja. FOTO: zaslonski posnetek

V Italiji se je zgodila strašna nesreča, v kateri so bili udeleženi tudi slovenski državljani. Helikopter družbe Alidaunia s petimi potniki in z dvema članoma posadke je strmoglavil v južnoitalijanski pokrajini Apulija. Ob strmoglavljenju je zagorel. Preživelih ni. 

Na helikopterju so bili slovenski turisti. Kot je potrdilo slovensko ministrstvo za zunanje zadeve, so življenje izgubili 54-letni Boštjan Rigler, njegova žena in mladoletna otroka. Med žrtvami so tudi 64-letni italijanski zdravnik Maurizio De Girolamo in oba pilota, ki sta bila italijanska državljana. Umrli zdravnik je bil dežuren na otočju Tremiti, od koder je ob 9.20 helikopter vzletel in se vračal v Foggio. Helikopter je z radarjev izginil okoli 10.30. Gre sicer za helikopter zasebne družbe, ki je zagotavljal redno povezavo med Tremitskim otočje in kopnim. Župan otokov Peppino Calabrese je za medije povedal, da se je dežurni zdravnik z otoka vračal domov, zaradi slabega vremena pa se je v zadnjem trenutku odločil za potovanje s helikopterjem namesto trajektom, na spletni strani poroča časnik Corriere della Sera.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je družina iz Ljubljane v petek prispela na otok Tremiti in bi se morala še isti večer vrniti v Foggio, a je zaradi neugodnih vremenskih razmer polet preložila na danes.

Razbitine se po poročanju italijanskih medijev nahajajo na podeželskem območju Castelpagani di Apricena. Iskalna akcija, v kateri je sodelovalo okoli 40 vojakov in trije helikopterji karabinjerev, je končana. Potekala je na območju med San Severom, Apriceno in Rignano Garganico ter Foggio. Razbitine helikopterja so našli okoli 14. ure. 

Preiskava tragedije še ni končana, prav tako niso znani vzroki za strmoglavljenje. Italijanski mediji poročajo, da bi se to lahko zgodilo zaradi slabih vremenskih razmerah, neviht in megle.

Potrdili smrt Boštjana Riglerja

Portal 24ur poroča, da je bil Boštjan Rigler zaposlen v njihovi medijski hiši, in sicer kot direktor tehnike. »Boštjan je bil z nami od prvega dneva, oktobra 1995, ko je Pop tv nastajal tudi kot projekt skupine tehničnih zanesenjakov, ki so se odločili, da bodo na noge postavili prvo resno zasebno televizijsko postajo. Bil je informatik in tudi tehnik po duši, tisti sodelavec, ki je hodil po hiši z izvijačem, če je bilo potrebno, poznal je vsak vijak, vsak zaslon, vse zapletene delovne procese, ki jih v takšnem podjetju ni malo. Bil je izjemen analitik, ki je znal predvideti, kam se bo razvijala tehnologija in kako držati korak z njo oziroma biti v tem boljši od ostalih... Dragi Boštjan, neizmerno te bomo pogrešali, « so zapisali njegovi sodelavci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije