NA MESEC TUDI PREKO 10.000 EVROV

TOP 10: V katerih podjetjih v Sloveniji zaposleni zaslužijo največ (VIDEO)

Le v enem od podjetij zaslužijo v povprečju več kot 10 tisočakov evrov bruto na mesec.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Ajr_Photo, Shutterstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Ajr_Photo, Shutterstock

Povprečni zaposleni v Sloveniji, ki dela v podjetju z več kot 30 zaposlenimi, največ zasluži v podjetju SAP. Mesečno si je v lanskem letu za opravljeno delo prislužil 10.128 evrov (bruto), je izračunal časnik Finance. Sledita mu Microsoft in Bayer. Povprečni delojemalec pri prvem zasluži 8848 evrov, pri drugem 7899 evrov mesečno.

Katera podjetja so med deseterico, razkrivamo na spodnjem posnetku. Brez obotavljanja pa lahko rečemo, da dominirajo podjetja iz IKT-panoge in farmacije. Na seznamu je tudi državna Kontrola zračnega prometa Slovenije, kjer povprečni zaposleni zasluži celo več kot predsednik vlade Janez Janša. Koliko je to, pa je razvidno s posnetka.
 
Preberite tudi:
Mogoče je čas, da šefu rečete za povišico: razkrivamo zadnje podatke o plačah v Sloveniji (VIDEO)

Na 21. mestu je Gen energija (4577 evrov), mesto za njim Slovenski državni holding (SDH, 4511 evrov, kar je tri evre več kot v povprečju zaslužijo v podjetju Bitstamp, znanem iz zgodbe o kriptovalutah), na 55. mestu je slaba banka DUTB (3451 evrov). 

Za zanimivost: v NEK zaposleni v povprečju zaslužijo 3582 evrov, v Loteriji Slovenije 3860 evrov in Športni loteriji 4725 evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije