ENA NA ENA

Tonin oproda Janše? Tako odgovarja šef NSi

Zatrdil je, da njegova stranka ni v senci SDS.
Fotografija: Janez Janša in Matej Tonin. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša in Matej Tonin. FOTO: Jure Eržen, Delo

V oddaji Ena na ena je pri Urošu Slaku tokrat gostoval prvak NSi Matej Tonin. Med drugim je ostro zanikal, da bi bila njegova stranka oproda Janeza Janše. Ob tem je zanikal očitke, da so v senci SDS. A hkrati je razkril, da so bili pogovori z Janšo, ko so bili skupaj v koaliciji, zelo trdi. »Velikokrat so drugi ministri molčali, sam pa sem imel zelo ostre spopade z Janšo glede nekaterih vsebinskih stvari.« Tega pa niso razkrivali javnosti. »Kar si imamo povedati, si povejmo v slačilnici, na igrišču pa poskušajmo igrati čim bolj enotno, saj le na takšen način bo ekipa dosegala gole.«

image_alt
Se je našel v njenih besedah? Tako je Janez Janša vrnil Dominiki Švarc Pipan

Tonin je odgovoril tudi na vprašanje kakšen politik je Janša in kakšen Luka Mesec. »Mesec in Janša sta po svoje zanimiva politika.« Pri prvem spoštuje njegovo učinkovitost, saj rešitev išče tudi takrat, ko so ovire visoke.  Po drugi strani pa Tonin Janše ne razume pri aktivnostih na twitterju.

Matej Tonin in Janez Janša. FOTO: Zaslonski posnetek
Matej Tonin in Janez Janša. FOTO: Zaslonski posnetek

Glede Mesca in stranke Levica pa Tonin pravi, da Levica vodi tako gospodarsko kot obrambno politiko vlade. Meni, da ima Mesec precej lažjo nalogo, kot jo je imel sam, saj da ima precej nevešče, neizkušene koalicijske partnerje, medtem ko je on imel zelo izkušene.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije