MANJKALI V ODDAJI

Tomićeva se počuti diskriminirano, oglasil se je tudi Janša

V Tarčo njihove stranke naj ne bi povabili.
Fotografija: V Tarči ni bilo predstavnikov SDS, SMC in Levice. FOTO: RTV Slovenija, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
V Tarči ni bilo predstavnikov SDS, SMC in Levice. FOTO: RTV Slovenija, zaslonski posnetek

V sinočnji oddaji Tarča so razpravljali o interpelaciji Aleša Hojsa, ustanovitvi demografskega sklada in drugih aktualnih političnih zadevah. Ustvarjalci oddaje so k sodelovanju povabili predsednike ali vidne predstavnike parlamentarnih strank. Toda gledalci so kmalu ugotovili, da v studiu ni Janeza Janše in Zdravka Počivalška. Voditeljica Erika Žnidaršič je pojasnila, da se vabilu nista odzvala.


Manjkal pa je tudi predstavnik parlamentarne stranke Levica, ki jih, kot kaže, niso niti povabili. Na to odločitev se je odzvala tudi Violeta Tomič, ki je na facebooku zapisala, da se ob tem ne počutijo dobro (nelektorirano). »Janša in Počivalšek sta se menda opravičila, Levice niso niti povabili. Sprašujem se, če gre za samocenzuro? Toliko časa jih desnica napada, da je RTVSlo levo usmerjena, da se preventivno Levici izognejo v velikem loku. Škoda. Počutimo se diskriminirane.« 

Na twitterju pa se je oglasil tudi Janša. SDS je očitno želel, da bi stranko v oddaji zastopal Aleš Hojs, a naj bi to ustvarjalci oddaje zavrnili.



Na RTV Slovenija smo naslovili vprašanja, ali držijo navedbe, da predstavnikov Levice v oddajo niso povabili, Aleša Hojsa pa nsio želeli kot predstavnika SDS. »V oddajo Tarča, ki je bila na sporedu včeraj, v četrtek, 17. septembra 2020, so bili vabljeni predsedniki oziroma predsedujoči parlamentarnih strank sedanje in prejšnje koalicije,« so pojasnili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije