KORONAVIRUS V SLOVENIJI

To so podatki o okuženih na prvi dan novega leta

Spet poročajo o smrti.
Fotografija: FOTO: Srdjan Zivulovic, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Srdjan Zivulovic, Reuters

V Sloveniji so v petek opravili 1.591 hitrih in PCR-testov ter potrdili 388 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada. Delež pozitivnih PCR-testov je bil 25,5 odstotka, hitrih testov pa 15,1 odstotka. Hospitaliziranih je bilo 1.111 bolnikov s covidom 19, od tega 188 na intenzivni negi. V domačo oskrbo so odpustili 34 oseb, 39 jih je umrlo.

Po podatkih vlade so v petek opravili 1.419 PCR-testov in z njimi potrdili 362 okužb. Dan prej so s temi testi potrdili 1.437 okužb, delež pozitivnih primerov pa je bil 35,3-odstoten.


V petek so opravili tudi 172 hitrih antigenskih testov, med katerimi jih je bilo pozitivnih 26. V četrtek so s hitrimi testi, opravljenih jih je bilo precej več, in sicer 4.841, odkrili 315 okužb.


Slaba napoved IJS: To so posledice odprtih trgovin​

Na brniškem letališču in nekaterih prehodih s Hrvaško testiranje s hitrimi testi

Od danes bo na petih mejnih prehodih s Hrvaško in na brniškem letališču potekalo testiranje na novi koronavirus s hitrimi antigenskimi testi. Poleg tega je od danes na seznamu izjem za vstop brez karantene ali negativnega testa PCR pet novih, med njimi so športniki, otroci in pripadniki nujnih služb.

To so letališče Jožeta Pučnika ter mejni prehodi s Hrvaško Obrežje, Gruškovje, Metlika, Središče ob Dravi in Jelšane. Osebe, ki bodo na testiranju na novi koronavirus negativne, bodo lahko vstopile brez napotitve v karanteno na domu. Državljanom tretjih držav na nenujnem potovanju, ki testiranja s hitrim testom ne bodo želeli opraviti ali bodo pozitivni, bodo vstop v državo zavrnili. Druge osebe, ki se ne bodo želele testirati ali bodo pozitivne na koronavirus, pa bodo morale v karanteno na domu.

Vlada je ob tem razširila seznam izjem za vstop brez karantene ali negativnega testa PCR iz držav na rdečem seznamu. Od danes je dovoljenih 12 izjem, od tega pet novih. Med temi so otroci, ki še niso dopolnili 13 let in potujejo skupaj z ožjim družinskim članom, ki ni napoten v karanteno oziroma mu ni zavrnjen vstop. Izjema so po novem tudi določeni športniki in športni delavci. Nova izjema pa so še pripadniki nujnih služb, ki izvajajo humanitarne prevoze ali nudijo pomoč pri reševanju in odpravi posledic nesreč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije