To so najnovejše informacije o novem koronavirusu pri nas (VIDEO)

Opravili so večje število testov, rezultati še prihajajo. Do 16. ure je bilo vseh 44 negativnih.
Fotografija: Pristojni so sklicali novinarsko konferenco. FOTO: STA, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Pristojni so sklicali novinarsko konferenco. FOTO: STA, zaslonski posnetek

Predstavniki ministrstva za zdravje so po končanem sestanku z vodstvi bolnišnic dali izjavo za medije o aktualnih dogodkih v zvezi z novim koronavirusom. Sprva so napovedali, da se bo to zgodilo okoli 17.30, a se je njihovo zasedanje zavleklo za več kot pol ure. 

Kot so pojasnili pristojni, je današnje srečanje dalo marsikatere odgovore glede pripravljenosti bolnišnic, načinov zdravljenja in tega, kako se bodo morebitni okuženi zdravili. Sprejeli so tudi ukrepe, če jih bo treba stopnjevati, pa bodo to tudi storili. 


V bolnišnici Nova Gorica so, kot zagotavljajo, pripravljeni na sprejem pacienta, okuženega z novim koronavirusom. V koordinacijo se je vključila tudi tamkajšnja civilna zaščita. Zagotavljajo, da imajo večfazne načrte, tudi B in C.

Ustanovitev osrednjega kriznega štaba

Pristojni v UKC Maribor prav tako zagotavljajo, da so pripravljeni. Po besedah njihovega predstavnika je nujno potrebna ustanovitev kriznega štaba, da bodo navodila in strokovno vodenje potekali z enega mesta, vse skupaj pa da mora biti strogo kontrolirano.

Z jutrišnjim dnem preventivno bodo na UKC Ljubljana ukinili obiske in poostrili varovanje dostopov do bolnišnice. Klinika za infekcijske bolezni se intenzivno pripravlja na sprejem. Vsi prisotni so enotni, da panika v javnosti ni potrebna.



Popoldne je državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšek na seji odbora DZ za zdravstvo pojasnila, da so do 16. ure opravili 44 testov na novi koronavirus pri nas. Vsi so bili negativni. V zadnjih dneh so se v javnosti večkrat pojavile informacije o primerih okužbe z novim koronavirusom tudi v Sloveniji, a pristojni to zanikajo.

Predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je potrdila število opravljenih testov, a je dodala, da so jih opravili precej in da rezultati še vedno prihajajo.
 

Preberite tudi: 

Bili smo na terenu: police izropane, dobavitelji brez odgovora (FOTO)
Prvi ukrepi v Ljubljani: zaposleni, sodelavci in študenti ostanite doma, če ste ...​
Šok za oboževalce Evrovizije, grozi mu tole​

 

Vlada je pred tem na twitterju sporočila, da še ni potrjenega nobenega primera koronavirusa v Sloveniji. Podobno so zatrdili tudi na NIJZ in v obeh kliničnih centrih v državi.

 

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije