USODNA NUJNA VOŽNJA

To so besede reševalca na motorju, ki se je hudo poškodoval v nesreči v Ljubljani

Mimoidoči pričajo, kako grozljivo je bilo le nemočno spremljati dogajanje na kraju nesreče.
Fotografija: Nesreča reševalca. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Nesreča reševalca. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

LJUBLJANA – V začetku junija je Slovenijo pretresla vest, da je bil reševalec na motorju na eni glavnih ljubljanskih cest udeležen v nesreči in huje poškodovan. Bil je na nujni vožnji, zato se je smel podati v križišče Dunajske in Slovenske ceste, pa čeprav je menda na semaforju zanj svetila rdeča luč.

V policijskem poročilu so zapisali, da je »26-letni motorist reševalec pri vožnji po Trgu OF uporabljal posebne svetlobne in zvočne znake (modro luč in zvočni znak). Ko je pripeljal do križišča s Slovensko cesto, je vožnjo nadaljeval naravnost skozi križišče proti Tivolski cesti ter trčil z osebnim vozilom 30-letnega voznika, ki je takrat pripeljal iz smeri Tivolske ceste ter v križišču zavijal levo na Dunajsko cesto.« Zakaj je prišlo do trčenja, ni znano, je pa znan rezultat: hude poškodbe reševalca motorista in precejšnja materialna škoda.

Huda nesreča je pretresla mimoidoče. FOTO: A. B.
Huda nesreča je pretresla mimoidoče. FOTO: A. B.

Mimoidoči pričajo, kako grozljivo je bilo na kraju nesreče: razbitine povsod, motorist je negibno ležal na cesti, okoli njega pa veliko reševalcev, ki so nudili pomoč svojemu poškodovanemu kolegu. Na pomoč so prihiteli tudi policisti in gasilci ter ustrezno poskrbeli za varnost v enem prometnejših ljubljanskih križišč.

Mladega motorista so z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico. Utrpel je več zlomov, zaradi česar so napovedali, da ga čaka dolgo okrevanje. Nekateri so govorili celo o letu dni. A to njegove volje ni zlomilo. Nekaj dni po nesreči se je oglasil na enem od družabnih omrežij in zapisal: »Včasih v življenju pademo, a se moramo vedno spomniti, da, kar nas ne ubije, nas krepi. Ko pridejo slabi časi, dvignite glavo, bodite močni in nikomur ne dovolite, da omaje vašo voljo.«

Huda nesreča je pretresla mimoidoče. FOTO: A. B.
Huda nesreča je pretresla mimoidoče. FOTO: A. B.

Poškodovanemu reševalcu prijatelji in znanci želijo čimprejšnje okrevanje, stanovski kolega pa mu je pred dnevi ob objavi novice, da so dobili nov reševalni motor, zapisal: »Tebe čaka, tako da se kar potrudi.«

Pri PU Ljubljana so še razkrili, da prekrškovni postopek v tem primeru še ni zaključen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije