PO POLITIČNEM PRETRESU

To smo čakali, odzval se je Janez Janša

Janša: »Pri izboru prioritet NPU, tožilstva in sodstva v ospredju politične simpatije in medijski pritiski.«
Fotografija: Janez Janša, predsednik SDS, na SBC Forumu. Brdo pri Kranju, 3. februarja 2020. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša, predsednik SDS, na SBC Forumu. Brdo pri Kranju, 3. februarja 2020. FOTO: Jure Eržen, Delo

Premier Janez Janša je v zvezi z današnjimi preiskavami, povezanimi z nakupom zaščitne opreme, ocenil, da so pri izboru prioritet NPU, tožilstva in sodstva »že dolgo v ospredju politične simpatije in medijski pritiski«. Konkretnega preiskovalnega postopka pa, kot je navedel na twitterju, ne komentira.

»Če gre za podobne obtožbe, kot so se pojavljale v interpelaciji nekaterih strank skrajne levice, jih je vlada argumentirano zavrnila že v odgovoru nanjo, državni zbor pa jih je prav tako zavrnil s prepričljivo večino,« je zapisal v besedilu, pripetem objavi na twitterju.


»Odstopa Hojsa in Travnerja nista dovolj, odstopi naj celotna vlada«


Kot je dodal, pa komentira dvojna merila pri izboru prioritet NPU, tožilstva in sodstva, saj da v ospredju ni teža suma kaznivih dejanj oziroma oškodovanja premoženja ali javnih koristi, pač pa politične simpatije in medijski pritiski.

»Zato danes že hišna preiskava pri ministru Počivalšku, čeprav postopki nabav zaščitne in medicinske opreme niso stari niti štiri mesece, čeprav so potekali v skrajno zaostrenih razmerah pandemije ter popolnega kaosa na trgu in mnogi niti še niso zaključeni,« je pripomnil.

Obregnil se je tudi ob poročanje RTV Slovenija

Opozoril je, da po več stomilijonskih vsotah ukradenih evrov iz slovenskega zdravstvenega sistema preko dvornih dobaviteljev zdravstvene opreme še nihče ni bil obtožen ali obsojen. Prav tako ni bilo »nobene hišne preiskave pri reviji Mladina, ki je bila bogato financirana iz preplačanih žilnih opornic«.



Obregnil se je tudi ob poročanje RTV Slovenija, ki da je nabavi zaščitne opreme v času pandemije namenila štiri preiskovalne oddaje, »številnim desetmilijonskim dokazanim oškodovanjem države pa niti ene«.

Zato še ni bilo nobene hišne preiskave v NLB »zaradi pranja milijarde evrov za Iran«, je zapisal Janša. Navedel je tudi, da so predali preiskovalcev polni konkretnih dokazov, spletne strani pa polne objavljenih škodljivih pogodb in aneksov, prek katerih se financirajo nekateri tiskani mediji.


»Preskakovanje prioritet, selektivna pravica, založene ovadbe in prijave, zamujeni roki, politične zlorabe postopkov, sodniki na strankarskih zborovanjih, nepotizem in splošna politizacija dela represivnih organov onemogočajo normalno delovanje parlamentarne demokracije v državi,« je prepričan Janša.

Kot je še navedel, je zato njihova dolžnost in je skrajni čas, da zagotovijo dosledno spoštovanje ustave in zakonov ter enaka merila za vse.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije