DAN POTEM

To po neuspešni nezaupnici načrtuje Karl Erjavec

Vodstvo stranke in izvršni odbor bosta v prihodnjih dneh razpravljala o političnih razmerah in položaju.
Fotografija: FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Prvak Desusa Karl Erjavec po neuspešni konstruktivni nezaupnici napoveduje, da bosta v prihodnjih dneh zasedala vodstvo stranke in izvršni odbor. Ocenili bodo politično situacijo in položaj Desusa, je dejal za STA. Da bi na svetu stranke preveril zaupanje, ne vidi razloga. Poslanec Branko Simonovič pa priznava svojo vprašljivo podporo predsedniku.

Preberite še:
image_alt
Sanje Erjavca o mandatarstvu odplavilo šest glasov


Pogovarjati se o ponedeljkovem glasovanju, je isto, kot da bi se pogovarjal o lanskem snegu, pa je dejal vodja poslancev Desusa Franc Jurša. Poslanci stranke so se sicer danes pogovarjali o nastalih razmerah in nadaljnjem ravnanju. Simonovič je že ocenil, da je bil KUL ustanovljen samo za konstruktivno nezaupnico in da je uresničevanje programa stranke možno tudi ob aktualni vladi. Tudi Jurša se strinja, da je bil KUL ustanovljen le za to, da se v DZ preštejejo. O morebitnem podpisu sporazuma o sodelovanju Desusa z vlado pa se po njegovih besedah še niso pogovarjali in tako ne more odgovoriti, ali ga bodo podpisali. Ali je to korak v pravo smer ali ne, bo povedal po pogovoru v poslanski skupini in stranki. Kot je pojasnil, ga Janša ali kdor koli iz vodstva SDS po ponedeljkovem glasovanju še ni poklical.

Preberite tudi:
image_alt
Analitik: Z boljšim kandidatom od Erjavca bi jim uspelo


Od odločitve poslancev glede sodelovanja z vlado bo odvisno, ali bo stranka ostala v vladi. Minister za kmetijstvo Jože Podgoršek še vedno opravlja funkcijo ministra, o nadaljnjih korakih pa se bo odločil po razgovorih v naslednjih dneh. Po Jurševih navedbah je ministrova usoda v vladi odvisna od premierja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije