To pa je novica: Slovenija na tem seznamu visoko kotira

Slovenija spada med bolj varne države v času pandemije. 
Fotografija: FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
FOTO: Boštjan Fon

Slovenija je že več kot mesec dni v primežu koronavirus, ki je ohromil državo in ustavil življenje, kot ga poznamo. Po zadnjih raziskavah pa vse le ni tako črno, kot se nam zdi. Slovenija se je uvrstila med 40 najvarnejših držav v času pandemije. Tako poročajo na spletni strani travellslovenia, kjer navajajo raziskavo, ki jo je objavila neprofitna organizacija Deep knowledge groupe. V raziskavi omenjajo tudi hitre in učinkovite ukrepe naše države, ki pripomogli k trenutni statistiki. Dodajajo tudi, da je število testiranj nadpovprečno v primerjavi s številnimi evropskimi državami, ki so ubrale drugačen pristop. 

V torek so v Sloveniji potrdili 28 okužb z novim koronavirusom, opravili pa 1.168 testiranj, je objavila vlada na twitterju. Skupaj je okuženih 1.248 ljudi. Zaradi covida-19 je hospitaliziranih 96 ljudi, 34 se jih zdravi na intenzivni terapiji, v domačo oskrbo so jih odpustili 13. V torek je zaradi covida-19 umrlo pet ljudi, doslej skupaj že 61. 

Preberite tudi: Vlada načrtuje širše testiranje: trkali bodo na vrata in jemali briseNa seznamu varnih držav v času pandemije pa so poleg Slovenije še Nemčija, Avstralija, Nova Zelandija, Singapur, Tajvan, Švica, Avstrija, Kanada, Madžarska, Danska, Hongkong, Nizozemska, Norveška, Belgija, Finska, Tajska. Med najbolj nevarnimi pa so Italija, Španija, Velika Britanija, Francija, Švedska, Iran, Ekvador, Filipini, Rusija, Bangladeš, Mehika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije