To pa bo drag obisk Portoroža: policisti popisovali enega za drugim

Za vikend so koprski policisti prejeli 11 prijav, identificirali pa skoraj 50 oseb.
Fotografija: Kršitelji bodo kaznovani. FOTO: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Kršitelji bodo kaznovani. FOTO: Boris Šuligoj

Po sprostitvi omejitve gibanja med občinami so se nekateri odpravili na morje in druge turistične točke. Medtem ko na praznična dneva ni bilo opaziti veliko turistov, so tople nedeljske temperature na morje privabile več ljudi. Najpogumnejši so se že kopali, po prihodu iz vode pa so nekateri posedali na plaži. To je očitno zmotilo tamkajšnje prebivalstvo, saj so jih kmalu obiskali policisti.

Kaznivo ležanje na travi ali betonu

Po poročanju portala delo.si so se mnogi zgražali nad početjem policistov, ljudje pa so zahtevali tudi pojasnila, kaj so sploh zagrešili. Menda so jim razložili, da bi lahko hodili, tekli, kolesarili, se celo kopali, nikakor pa se ne smejo sončiti oziroma sedeti ali ležati na travi ali betonu. Sodeč po fotografijah, so policisti kaznovali tudi tiste, ki so ležali sami, na zadostni varnostni razdalji od drugih, in pa tudi pare.

Kršitelji bodo kaznovani. FOTO: Boris Šuligoj
Kršitelji bodo kaznovani. FOTO: Boris Šuligoj

Kot so nam pojasnili na koprski policijski upravi, so na tamkajšnjem območju med prazničnim vikendom prijeli skupno 11 prijav občanov, ki so se nanašale na kršitve odloka o prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih oziroma površinah. Policisti so na podlagi danih pooblastil ugotovili identiteto 47 ljudi, za katere je bila ugotovljena kršitev in zoper katere bo podan predlog za uvedbo prekrškovnega postopka ZIRS.

Policija skupaj z drugimi pristojnimi službami, predvsem z delavci mestnih oz. občinskih redarstev, inšpektorji ZIRS in drugimi pooblaščenimi osebami, redno izvaja nadzor nad spoštovanjem tovrstnih določil. Kot pojasnjujejo, statistično beležijo zgolj kršitve odloka, tako da točnega števila oseb, ki so posedale na plaži, ne morejo posredovati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije