'NON-PAPER'

To o spreminjanju meja BiH pravi minister Logar

Rekel je, da sta predsednik vlade in predsednik republike zanikala obstoj tega dokumenta ter da sam nima k temu česa dodati.
Fotografija: Anže Logar, minister za zunanje zadeve. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Anže Logar, minister za zunanje zadeve. FOTO: Jure Eržen, Delo

Oživljanje razprave o domnevnem neuradnem dokumentu o spreminjanju meja na zahodnem Balkanu ne koristi ne BiH ne Sloveniji, je dejal zunanji minister Anže Logar.

Preberite tudi: 
image_alt
Pahor razkril, kaj sta o Balkanu govorila z Janšo (VIDEO)


Na vprašanji, ali je Slovenija kakor koli sodelovala pri nastajanju dokumenta, ki ga je minuli teden objavil portal Necenzurirano, in ali se kot zunanji minister strinja z njegovo vsebino, je Logar odgovoril, da je Janez Janša v pogovoru s predstavnikom bosanskih oblasti jasno zanikal obstoj tega dokumenta in da je tudi Borut Pahor povedal, da tega dokumenta ni videl. »Tako da težko od mene pričakujete še kakršno koli dodatno sporočilo.«
 

Škodovanje Sloveniji 


Razprava o tem po Logarjevih besedah zelo škodi Sloveniji. »Naj se vsak sam vpraša, komu in zakaj je v interesu, da škodi Sloveniji.« Pozval je tudi, naj se vsakdo, ki »dodatno kuri to temo, ki širi neresnice ali polresnice«, sam vpraša o posledicah. Posledice so po Logarjevih besedah zagotovo razvidne tudi na terenu. Pri tem je omenil poročanje medijev, da so pred slovenskim veleposlaništvom skandirali in protestirali posamezniki iz skrajnih skupin ter da se pojavljajo spletne skupine, ki pozivajo k bojkotu izdelkov iz Slovenije.

Preberite še: 
image_alt
Bosanci protestirali pred slovenskim veleposlaništvom v Sarajevu


Logar se je sicer izognil konkretnim odgovorom na vprašanja o slovenskih stališčih glede spreminjanja meja na zahodnem Balkanu. Poudaril pa je, da je stališče Slovenije jasno, da želi narediti vse, kar je v njeni moči, da se ob izpolnjevanju meril čim hitreje doseže napredek teh držav na poti v EU, in da želi Slovenija v okviru predsedovanja izpostaviti strateški pomen vključenosti Balkana v evropske integracije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije