BURNA RAZPRAVA

To je Tomićeva očitala Janši (VIDEO)

Objavljeno 25. maj 2020 16.14 | Posodobljeno 25. maj 2020 16.22 | Piše: STA, P. Pa.

Odvrnil ji je, da je toliko neumnosti naenkrat težko dati na papir.

Tomićeva v državnem zboru. FOTO: Blaž Samec, Delo
Premier Janez Janša je v odzivu na poslansko vprašanje poslanke Levice Violete Tomić o protestih proti vladni politiki, pospremljeno z očitki na račun njegove osebnosti in ravnanja, ocenil, da prebrano niti ne zahteva odgovora. Kritičen je bil do vsebine njenega nastopa, a obenem zagotovil, da bo vedno branil njeno pravico do tega.
  
Tomićeva je v vprašanju predsedniku vlade opomnila na petkove proteste, na katerih v zadnjih tednih praviloma več tisoč ljudi na kolesih izraža nasprotovanje politiki oblasti. »Kdaj mislite odstopiti?« ga je vprašala.Med drugim je dejala, da v Sloveniji še ni bilo politika, ki bi tako razdvajal ljudi. Vsakič, ko je na oblasti, državo po njenih besedah bremenijo korupcijske afere. Obtožila ga je nedostojne in primitivne retorike. Dodala je celo, da bo Janša moral »odgovarjati za genocid nad starejšimi«, saj da je 80 odstotkov žrtev epidemije covida 19 iz domov za starejše, ki »niso dobili ustreznega bolnišničnega zdravljenja«.

Po več slovenskih mestih ob petkih zvečer že nekaj tednov po več tisoč protestnikov, povečini na kolesih, izraža nezadovoljstvo z vlado. Proteste organizira več iniciativ, ki so h kolesarjenju vabile prek spletnih omrežij. Na zadnjem protestu v Ljubljani so prvič zbirali tudi pisne pozive k odstopu vlade.

Deli s prijatelji