BOTRSTVO

To je Slovenec, ki je za Pogačarjevo rumeno majico plačal rekordni znesek

Kar 47.009 evrov so zbrali za pomoč otrokom.
Fotografija: Tadej Pogačar je rumeno majico odstopil Botrstvu. FOTO: Stef Mantey, Reuters
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je rumeno majico odstopil Botrstvu. FOTO: Stef Mantey, Reuters

Rumena majica za zmago na kolesarski dirki po Franciji ni prinesla veliko veselja le Tadeju Pogačarju in slovenskim kolesarskim navdušencem, temveč tudi otrokom, ki so vključeni v dobrodelni projekt Botrstvo

Val 202 je tako kot po drugih velikih športnih uspehih pripravil dobrodelno dražbo, tudi tokrat pa je bil zmagovalec Samo Kupljen iz podjetja Bauhaus. Za rumeno majico je ponudil toliko kot za zmagovalne smuči Petra Prevca v rekordni sezoni, po dodatnih 2009 evrih drugega dražitelja Danila, pa je končni izkupiček 47.009 evrov.


To je hkrati tudi rekordni znesek dobrodelnih dražb, ki jih v sodelovanju z uspešnimi športniki pripravlja Val 202. Znesek bodo podarili otrokom, »ki svojih talentov brez podpore ne bi mogli razviti, ki potrebujejo pomoč, da bo njihov talent lahko dobil krila in priložnost, da ga bo sploh kdo lahko prepoznal«.

Pogačar je lahko odstopil vsega dve podpisani rumeni majici zmagovalca. Ena je pristala v rokah francoskega državnega vrha, druga pa bo z dobrodelno dražbo poskrbela za boljšo prihodnost otrok.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije