ODZIVI NA UGRABITEV

To je povedal Šarec po ugrabitvi Miroslava iz Bele krajine

Objavljeno 09. maj 2019 20.45 | Posodobljeno 09. maj 2019 20.57 | Piše: STA, M. U.

Pri predsedniku vlade ne vidijo potrebe po sklicu seje sveta za nacionalno varnost.

Miroslava Moravca so v Beli krajini ugrabili štirje migranti. FOTO: Marko Feist
LJUBLJANA – Premier Marjan Šarec je v odzivu na pozive po zaščiti meja pred ilegalnimi migracijami zagotovil, da nacionalnovarnostni sistem deluje. V njegovem kabinetu pa so dodali, da so bili ustrezni ukrepi sprejeti in se izvajajo, zato v tem trenutku ni potrebe po sklicu sveta za nacionalno varnost.

Sklic zahtevala SDS

Po sredini ugrabitvi 79-letnika v Beli krajini, ki so je osumljeni tujci, potem ko so v državo prišli nezakonito, se namreč iz nekaterih strank in civilnih iniciativ vrstijo pozivi k boljši zaščiti meje s Hrvaško, ki bi preprečila nezakonite migracije. V SDS so zahtevali tudi takojšen sklic seje sveta za nacionalno varnost.
K ukrepanju je premierja pozvala tudi nosilka liste NSi za evropske volitve Ljudmila Novak. Kot je dejala, je končno čas, da predsednik vlade preneha ignorirati opozorila ljudi in nekaj ukrene. Poudarila je, da je treba mejo zavarovati z vsemi močmi, a seveda na zakonit način.

V SMC so opozorili, da do takih incidentov doslej ni prihajalo, zato pričakujejo dodatne aktivnosti policije in drugih pristojnih institucij, ki morajo pri naslavljanju problematike nezakonitih migracij ustrezno sodelovati.

Po mnenju vodje poslancev SD Matjaža Hana pa je pomembno, da policija, ki ji zaupa, opravi svojo nalogo in da kompetentne osebe poskrbijo za varnost državljanov, a morajo ob tem postopati mirno in ne prestrašiti ljudi.

V Alternativni akademiji so se odzvali na nekatere politične odzive na dogodek in ugotavljajo, da je primer ugrabitve zlorabljen za širjenje sovraštva do beguncev in kovanje političnega dobička. 


Šarec je zagotovil, da sistem deluje in da tudi pri sredinem primeru ne vidi nobenega manka ukrepov policije. Spomnil je namreč, da so bili ti migranti že enkrat prijeti. Nihče pa ne zanika, da migracije so, je še dejal premier. 
 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji