To naj bi bil goljuf z maskami, ki je naplahtal Slovence

Podjetje naj bi bilo tudi samo žrtvev podjetnika iz BiH.
Fotografija: Primer preiskuje tudi policija. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Primer preiskuje tudi policija. FOTO: Voranc Vogel

Zaplet s tremi milijoni zaščitnih mask, ki naj bi v Slovenijo prispele v sredo, a se je za njimi izgubila vsaka sled, dobiva ozadje. Podjetje Global Promet, ki naj bi dostavilo maske, naj bi bilo tudi samo žrtev prevare bosanskega podjetnika. Slovenija je zaščitne maske naročila pri podjetju Global Promet. Direktor podjetja Emir Begović iz BiH je za TV Slovenija (TVS) pojasnil, da je bilo njegovo podjetje zgolj posrednik med slovenskim podjetjem Labena in bosanskim podjetjem Winsdor Group. Tega po javno dostopnih podatkih vodi Sead Žilo, ki se po poročanju TVS Begoviću ne javlja več.

Cena več kot dva milijona evrov

Begović je bosanskemu portalu žurnal.info, ki ga povzema portal 24ur, posredoval predračun, ki mu ga je 17. marca izdalo podjetje Windsor Group. Iz predračuna je razvidno, da bi mu moralo podjetje predati 3.688.000 zaščitnih mask. Cena je bila okoli 2,15 milijona evrov. Pred tem pa so izdali še eno fakturo o predaji 354.000 zaščitnih mask.
 
Preberite tudi:
Tonin priznal: Izgubili stik z voznikom, tri milijone mask še iščejo​
Šmarje slovenska Lombardija
Mladi zdravniki: Bojimo se, da trenutni ukrepi niso dovolj učinkoviti
Slovenski županji prekipelo: Žal vam tega lepše ne morem povedati

Žilo pa je za televizijo povedal, da maske imajo in da je z Begovićem večkrat govoril, nazadnje sinoči, češ da ima zagotovljen in plačan posel s Slovenijo, da ga pa nikoli niso izpeljali, ker prvim dogovorom ni sledila nobena pogodba ali naročilnica. Begović naj bi mu nato poslal kopijo potrdila o vplačilu 207.000 evrov za dobavo treh milijonov mask, a tega denarja podjetje Winsdor Group ni prejelo.

Begović je za bosanski portal pojasnil, da podjetje denarja ni dobilo, ker je plačilo zjutraj storniral.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije