Težko pričakovana napoved: takšno poletje nas čaka

Delom Evrope grozijo hude nevihte, drugim pa suša.
Fotografija: Večji del Evrope čaka toplo oziroma vroče poletje. FOTO: Shutterstock Photo
Odpri galerijo
Večji del Evrope čaka toplo oziroma vroče poletje. FOTO: Shutterstock Photo

Meteorološki servis Accuweather je objavil napoved vremena, ki naj bi letos poleti čakalo Evropo. Poletje se uradno začne čez mesec dni in ni dvoma, da ga bo letos zaznamoval novi koronavirus. Epidemija je in še bo močno vplivala na naša življenja, nima pa vpliva na vreme. Po predvidevanjih svetovno znanega meteorološkega servisa nas čaka vroče in sušno poletje.

Pričakujemo lahko številna dolga obdobja s temperaturami med 30 in 40 stopinjami Celzija, a tudi prek 40 stopinj, je za južno Evropo napovedal vremenoslovec Tyler Roys. Slovenijo tako kot večino Evrope čaka precej vroče poletje, ki bi lahko vplivalo tudi na kmetijstvo. Najbolj naj bi bili prizadeti pšenica, koruza, sončnice in sladkorni trs, pravijo. Najbolj prizadeta naj bi to občutila Ukrajina, »žitnica Evrope«.

Osrednji Evropi od Francije do Poljske poleg vročine grozijo še hude nevihte s točo, z močnim vetrom, s poplavami in celo tornadi, Iberskemu polotoku pa požari v naravi. Toplo vreme naj bi imeli v Skandinaviji, na Otoku pa nevihtna obdobja.

Accuweather je precej točno napovedal, da naše kraje čaka bolj mila zima, za pomlad pa so nam napovedali toplejše vreme od običajnega z vmesnimi obdobji nestabilnosti in pogostih neviht.

V vročini se bo prilegla ohladitev. FOTO: Jure Eržen, Delo
V vročini se bo prilegla ohladitev. FOTO: Jure Eržen, Delo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije