ODVZEM

Težave: več kot 100.000 Slovencev lahko ostane brez mobilne telefonije

Telemachu naj bi predvidoma septembra odvzeli frekvenco za mobilno telefonijo. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Doble-d Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Doble-d Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Mobilni operater Telemach bo predvidoma septembra ostal brez mobilne frekvence. To so za Delo potrdili pri Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (Akos). Natančno koliko uporabnikov v Sloveniji uporablja Telemachovo mobilno telefonijo ni znano, a naj bi jih bilo preko 100.000.

»Agencija je izdala odločbo, s katero namerava družbi Telemach s 30. septembrom letos odvzeti 2 x 5 MHz v frekvenčnem pasu 2100 MHz. Obenem agencija namerava do tega datuma izpeljati javni razpis in podeliti te frekvence. Javni razpis je že pripravila, prav tako je na vlado že posredovala predlog izklicnih cen. Da bi zaščitila uporabnike storitev Telemacha ter jim zagotovila čim bolj nemoteno uporabo storitev, je agencija v javnem razpisu predvidela tudi prehodno obdobje, v katerem bi imel Telemach zagotovljeno možnost najema frekvenc, če jih na razpisu ne bi sam pridobil,« sporoča Akos. 

Celjskemu podjetniku Mirku Tušu so sicer pred več kot 10 leti očitali podkupovanje nekdanjega šefa državne agencije za pošto in telekomunikacije Tomaža Simoniča. V zameno za stanovanje naj bi Tušmobil dobil brezplačne frekvence. Tušmobilovo telefonijo je kasneje prevzel Telemach. 

 



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije