POLITIČNI PRITISKI?

Stolčki v vladi se tresejo: premier Golob še danes pričakuje pojasnila

Bo v Golobovi ministrski ekipi prišlo od menjav?
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Leon Vidic, Delo

Premier Robert Golob od v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava danes pričakuje pojasnila, kdo in kdaj je v času mandata te vlade izvajal politični pritisk nanj ali na policijo, vključno z ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar. Pojasnila o političnih pritiskih naj bi premierju Golobu danes posredovala tudi Bobnarjeva.

Predsednik vlade je prvega moža policije Lindava sicer zaprosil tudi za pojasnila, ali je kdorkoli od ministrov, državnih sekretarjev in drugih funkcionarjev, vključno z ministrico za notranje zadeve, želel pridobiti informacije o konkretnih postopkih, ki jih vodi policija, oz. vplivati nanje, so v ponedeljek sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Bobnarjeva bo vztrajala za vsako ceno

Premier Golob se je ta dan sestal tudi z ministrico, po sestanku pa sporočil, da se »razhajata glede očitkov o politizaciji dela policije«. Bobnarjeva je namreč po neuspelem predlogu za imenovanje Lindava na mesto generalnega direktorja policije s polnim mandatom v izjavi za medije pretekli poudarila, da se mora politika končati pred vrati generalnega direktorja policije. Na tem stališču pa bo vztrajala, četudi jo bo to stalo ministrskega mesta, je napovedala. 

Notranja ministrica se je ob tem v zadnjih dneh znašla v središču vse glasnejših ugibanj, da bi ob uveljavitvi sprememb zakona o vladi prišlo še do drugih menjav v Golobovi ministrski ekipi. V koalicijskih SD in Levici so ob tem njeno delo ocenili kot strokovno in izrazili željo, da se se spor čim prej razreši.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas