Težave na zahodu države, prihajajo nove nevihte

Do konca tedna je napovedanih še nekaj padavin.
Fotografija: Padavine se bodo z občasnimi prekinitvami nadaljevale do konca tedna. FOTO: Ljubo Vukelič
Odpri galerijo
Padavine se bodo z občasnimi prekinitvami nadaljevale do konca tedna. FOTO: Ljubo Vukelič

Napovedi vremenoslovcev, da bodo večji del države zajele padavine, so se uresničile in prinesle vsaj nekaj olajšanja kmetovalcem in vrtičkarjem, ki jim je suša že močno ogrozila pridelek. Največ padavin je padlo v delu Goriške, kjer so povzročile tudi nekaj težav.

Iz Nove Gorice poročajo o poplavljanju meteorne vode. Ob 11.40 je v Ulici Milana Klemenčiča meteorna voda zalila garažne prostore stanovanjske hiše. Posredovala sta gasilca JZGRD GE Nova Gorica, s protipoplavnimi vrečami preusmerila tok meteorne vode in preprečila zalivanje garažnih prostorov, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Četrtek sprva suh, nato padavine

Za popoldne so napovedane posamezne nevihte, med katerimi lahko nastanejo močnejši nalivi, ki jih lahko spremljajo sodra ali manjša toča ter nevihtni piš. Ponoči bo dež povsod ponehal, od zahoda se bo zjasnilo. Četrtkovo dopoldne naj bi bilo suho z jutranjo meglo po nižinah, popoldne pa bodo ponovno prišli oblaki, ki bodo prinesli padavine.

Tudi v petek in v soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Predvsem v noči na nedeljo bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. V prihodnjem tednu kaže na dokaj sončno vreme, možnost popoldanskih ploh bo majhna, napoveduje Agencija za okolje (Arso).
 

Kakšno je vreme pri vas? Pošljite nam fotografije ali videposnetke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije