TEHNIČNE TEŽAVE

Težava za Goloba v zraku, pokvaril se je

Predsednik vlade je zato danes iz Bruslja v Pariz letel skupaj s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom.
Fotografija: Na vladnem letalu falcon je med letom v Bruselj, kamor je v ponedeljek potoval predsednik vlade, prišlo do manjše tehnične težave. FOTO: Šipić Roman, Delo
Odpri galerijo
Na vladnem letalu falcon je med letom v Bruselj, kamor je v ponedeljek potoval predsednik vlade, prišlo do manjše tehnične težave. FOTO: Šipić Roman, Delo

Na vladnem letalu falcon je med poletom v Bruselj, kamor je v ponedeljek potoval predsednik vlade Robert Golob, prišlo do manjše tehnične težave, so pojasnili na ministrstvu za obrambo. Golob je zato danes iz Bruslja v Pariz na podpis sporazuma o polnopravnem članstvu v Esi letel skupaj s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom.

Na ministrstvu so pojasnili, da je posadka med poletom izvedla postopke v skladu s pravili proizvajalca, pristanek pa je bil izveden varno in v skladu z načrtovanim poletom. Po pristanku je posadka v skladu z vzdrževalno organizacijo postopala po navodilih proizvajalca. Ob tem na ministrstvu predvidevajo, da bo tehnična težava odpravljena v sredo.

Golob je v ponedeljek s falconom letel v Bruselj na neformalno večerjo o razdelitvi vodilnih položajev v institucijah EU, danes pa se bo v Parizu udeležil podpisa sporazuma o polnopravnem članstvu v Evropski vesoljski agenciji (Esa).

V München na četrtkovo nogometno tekmo med Slovenijo in Srbijo

Od tam bo z redno letalsko linijo odletel v München, kjer se bo udeležil poslovne investicijske konference, se srečal s predsednikom vlade svobodne dežele Bavarske in si ogledal četrtkovo nogometno tekmo med Slovenijo in Srbijo na evropskem prvenstvu v nogometu. V Slovenijo se bo vrnil s službenim avtomobilom, so pojasnili v kabinetu predsednika vlade.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije