Predstavitvena informacija

Testno obdobje uspešno, zdaj so lahko zaposleni za polni delovni čas

Trgovec je po zaključenem testnem obdobju v 2021 zaposlitev za polni delovni čas ponudil vsem zaposlenim v prodaji in logistiki, ki so pri HOFERju aktivno vsaj dve leti.
Fotografija: Odzivi zaposlenih so bili zelo pozitivni. FOTO: HOFER
Odpri galerijo
Odzivi zaposlenih so bili zelo pozitivni. FOTO: HOFER

Trgovec je lansko jesen presenetil z novico, da bo svoje prodajalke in prodajalce ter zaposlene v logistiki, ki sicer večinsko delajo za krajši delovni čas, zaposlil za polnega. Po testnem obdobju je z letošnjim letom zaposlitev za polni delovni čas ponudil vsem zaposlenim v prodaji in logistiki, ki so pri podjetju aktivno vsaj dve leti. 

FOTO: HOFER
FOTO: HOFER

Zaposlitveni model »HOFER (po)polni delovni čas« omogoča zaposlitev za polni delovni čas z dogovorjeno krajšo delovno obveznostjo. To pomeni, da HOFERjevi zaposleni delajo krajši delovni čas, vendar so zaposleni za polni čas, kar pomeni, da jim pripadajo pravice zaposlitve za polni delovni čas, šteje se jim polna pokojninska doba, pripada pa jim tudi polni regres, ki je pri HOFERju v letu 2020 znašal kar 1700 evrov.
 

Test uspešen, zdaj so za polni delovni čas lahko zaposleni vsi 

Pri HOFERju so zaradi kompleksnosti projekta novi model testirali od septembra do konca leta 2020. V tem obdobju so bili v inovativni zaposlitveni model vključeni zaposleni približno četrtine trgovine in izbranega področja logistike. Ob vstopu v 2021 so za polni delovni čas lahko zaposlene vse sodelavke in sodelavci omenjenih področij, ki so pri podjetju aktivno vsaj dve leti. Od skoraj 1600 zaposlenih na omenjenih področjih jih pogoje za vključitev izpolnjuje skoraj 1000. 
 

V novi model se je vključilo 94 % zaposlenih

Odzivi zaposlenih so bili zelo pozitivni, zato ni presenetljivo, da se je za vključitev v novi zaposlitveni model že na začetku odločilo kar 94 % vseh zaposlenih, ki izpolnjujejo pogoje. Zaposlitev za polni delovni čas predstavlja tretjo stopnjo v HOFERjevem motivacijskem konceptu: 

FOTO: arhiv trgovca
FOTO: arhiv trgovca

1.    leto: Ob vstopu v podjetje zaposleni avtomatsko prejme zaposlitev za nedoločen čas.
2.    leto: Po prvem letu začne podjetje zaposlenim plačevati v drugi pokojninski steber.
3.    leto: Po drugem letu lahko zaposleni vstopi v model »HOFER (po)polni delovni čas«.
 

FOTO: HOFER
FOTO: HOFER

»HOFER (po)polni delovni čas«
prinaša številne ugodnosti: 

  • polna pokojninska doba,
  • regres za polni čas, kar 1700 evrov,
  • nespremenjena delovna obveznost,
  • mesečno izplačilo plus ur,
  • predčasna pravica do dodatnih dni dopusta na delovno dobo.

Odzivi zaposlenih so bili zelo pozitivni. FOTO: HOFER
Odzivi zaposlenih so bili zelo pozitivni. FOTO: HOFER

Kaj pravijo sodelavke in sodelavci

»Novico sem sprejel zelo pozitivno! Delo pri HOFERju bi priporočil vsakemu, ki od delodajalca pričakuje dobro plačilo, korekten odnos in razgibano delo.«

Samel Šabotić, prodajalec v HOFER Žalec

 

Zadovoljstvo potrjujejo HOFERjevi zaposleni

Za zadovoljstvo sodelavcev pa pri HOFERju ne skrbijo le z nadpovprečnim plačilom, ampak tudi  drugimi ugodnostmi ter ukrepi za usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja v okviru certifikata Družini prijazno podjetje. Pri HOFERju še povedo: »Verjamemo, da se ravno zaradi vsega naštetega uvrščamo med privlačnejše zaposlovalce v panogi. Veseli nas, da zadovoljstvo potrjujejo tudi naši zaposleni. Rezultati anonimne ankete namreč kažejo, da je indeks splošnega zadovoljstva v podjetju kar 86 %, to pa HOFER Slovenijo uvršča med najbolj uspešne v celotni HOFER skupini.«

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije