KNOVS

Testi poslancev negativni, zdaj se čaka Erjavec

Zaradi morebitnih okužb poslancev in nezmožnosti glasovanja o konstruktivni nezaupnici se je Erjavec začasno umaknil.
Fotografija: Bo znova stekel postopek za mandatarstvo Erjavca? FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Bo znova stekel postopek za mandatarstvo Erjavca? FOTO: Jure Eržen, Delo

Člani komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) so po petkovi seji opravili PCR- in hitre teste na novi koronavirus, vsi pa so negativni. Na seji je bil namreč direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Janez Stušek, ki so mu dan pozneje potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Devet članov parlamentarne komisije je v minulih dneh opravilo po tri ali dva testa na novi koronavirus. Vsi so bili negativni. Nekateri od njih bodo do konca tedna oz. v prihodnjih dneh v samoizolaciji oz. ne bodo v državnem zboru, so pojasnili v posameznih poslanskih skupinah. Sicer pa je po zadnjih informacijah med poslanci okužen le vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Zaradi stika z njim je bil v samoizolaciji vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša, ki pa je v torek po testiranju sporočil, da ni okužen.

Okužbe z novim koronavirusom med poslanci ali samoizolacije poslancev so po navedbah Karla Erjavca razlog, da je v torek umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade. Tako se je končal postopek predloga konstruktivne nezaupnice, ki jo je v petek vložilo 42 poslancev iz vrst LMŠ, SD, Levice, SAB in Desusa. Seja, na kateri bi glasovali o nezaupnici vladi Janeza Janše, je bila predvidena za danes, po poslovniku DZ in ustavi pa je bil skrajni rok za glasovanje ta petek, torej sedem dni po vložitvi predloga.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas