IZBOR

Telekom Slovenije in Q-Free izbrana za elektronsko cestninjenje

Objavljeno 14. marec 2016 18.59 | Posodobljeno 14. marec 2016 19.00 | Piše: STA, M. U.

Odločitev o izbiri je bila pričakovana, saj je bila ponudba najugodnejša.

Telekom Slovenije.

LJUBLJANA – V Telekomu Slovenije so prejeli odločitev Družbe za avtoceste v RS (Dars), da so skupaj s partnerjem Q-Free izbrani za vzpostavitev sistema elektronskega cestninjenja. Z odločitvijo so zadovoljni, do pravnomočnosti odločitve pa ne bodo dodatno komentirali niti razpisa niti oddane ponudbe, so sporočili. Odločitev o izbiri konzorcija Telekoma Slovenije in norveške družbe Q-Free je bila pričakovana, saj je bila ponudba z 99,99 milijona evrov najugodnejša.

Ponudbe so na razpis za vzpostavitev in delovanje večsteznega elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku na avtocestah in hitrih cestah so sicer oddali še konzorcij Iskratela in slovaškega Skytolla (110,11 milijona evrov), Cetis skupaj z Autostrado in družbo Inženiring Informatiko (114,6 milijona evrov) ter Kapsch TrafficCom (114,96 milijona evrov).

Rok za vzpostavitev sistema elektronskega cestninjenja je eno leto po podpisu pogodbe z izbranim izvajalcem, a bo podpisana šele po pravnomočnosti sklepa o izboru. V Darsu načrtujejo, da bo elektronsko cestninjenje za tovornjake vzpostavljeno v drugi polovici leta 2017.

Deli s prijatelji