GNEČA

Takšno je stanje na hrvaških in slovenskih cestah ter mejnih prehodih (FOTO)

Gneče na cestah se v nedeljo popoldne stopnjuje. Čakalne dobe so na mejnih prehodih.
Fotografija: Gorenjska avtocesta pri Jesenicah. FOTO: Darsova cestna kamera
Odpri galerijo
Gorenjska avtocesta pri Jesenicah. FOTO: Darsova cestna kamera

Na Hrvaškem je po poročanju njihove turistične organizacije trenutno več kot pol miljona turistov, od tega le 70 tisoč domačih. Vse ostalo so tujci, med njimi je tudi veliko »vikend gostov«, ki se ob nedeljah vračajo v domovino, pa najsibo v Slovenijo, Avstrijo ali Nemčijo. Nič čudnega torej, da je na hrvaških cestah, ki so blizu morja ali vodijo proti celini in meji, velika gneča. Prav tako je gneča na mejnih prehodih.
Mejni prehod Macelj proti Sloveniji. FOTO: Hak
Mejni prehod Macelj proti Sloveniji. FOTO: Hak

 

Kaštel. FOTO: Hak
Kaštel. FOTO: Hak

Rupa. FOTO: Hak
Rupa. FOTO: Hak

Po poročanju hrvaškega prometnega kluba je čakalna doba za vstop v Slovenijo na mejnih prehodih Macelj (Gruškovje) – ura in pol, Bregana (Obrežje) – pol ure, prav tako na Kaštelu (Dragonja) in v Murskem Središču (Petišovci). Povsod se čaka do pol ure, prav tako na Bregani. Ena uro čakajo za vstop v Slovenijo še na mejnem prehodu Cvetlin oziroma Zgornji Leskovac. Čaka se tudi na mejnem prehodu Jelšane.
 
Bregana. FOTO: Hak
Bregana. FOTO: Hak

Za vstop na Hrvaško pa se po eno uro čaka v Zgornjem Leskovcu in Rogatcu, dve uri na Dobovcu in Gruškovju. Za tovorna vozila pa je povsod čakalna doba več ur.

 
V več kilometrskih kolonah ne zapuščajte vozila

Slovenski prometnoinformacijski center opozarja še na: »Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, pet kilometrov. Pred predorom Karavanke proti Avstriji, tri kilometre. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočamo izvoz Jesenice vzhod. Voznike opozarjamo, naj v zastoju ne zapuščajo svojih vozil.«
Čakanje na Karavnkah. FOTO: Darsova Cestna Kamera
Čakanje na Karavnkah. FOTO: Darsova Cestna Kamera

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije