REFERENDUMSKI TROJČEK

Takšna je bila volilna udeležba do 11. ure

Na treh referendumih je glasovalo 10,09 odstotka volilnih upravičencev.
Fotografija: Predčasno referendumsko glasovanje. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Predčasno referendumsko glasovanje. FOTO: Črt Piksi

Po podatkih okrajnih volilnih komisij je na voliščih v Sloveniji do 11. ure na treh zakonodajnih referendumih glasovalo 170.974 volivk in volivcev oziroma 10,09 odstotka volilnih upravičencev. Najvišjo, skoraj 11-odstotno udeležbo, so zabeležili v Novem mestu, najnižjo pa v Bežigradu v Ljubljani, kjer je bila nekaj manj kot devetodstotna.

Volilni okraj z najvišjo udeležbo je Škofja Loka 2 (13,64 odstotka), z najnižjo pa Domžale 2 (6,67 odstotka), so sporočili iz DVK. Okrajne volilne komisije zaenkrat sporočajo zgolj podatke o volilni udeležbi na referendumu o noveli zakona o vladi. Po zaprtju volišč pa se bodo podatki o volilni udeležbi objavljali za vsak referendum posebej.

Na referendumu o noveli zakona o vodah julija lani je bila volilna udeležba do 11. ure 15,15-odstotna (glasovalo je 257.328 volivcev), končna volilna udeležba pa 46,46-odstotna.

Državljani na današnjem trojnem referendumu odločajo o usodi zakonov o vladi, o Radioteleviziji Slovenija in o dolgotrajni oskrbi. Po državi bo do 19. ure odprtih več kot 3000 volišč, do tedaj velja volilni molk. V tem času je prepovedano kakršno koli nagovarjanje volivcev.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas