ODZIV

Tako se je Pivčeva odzvala na interpelacijo

Objavljeno 21. september 2020 18.41 | Posodobljeno 21. september 2020 22.21 | Piše: STA, M. U.

Ministrica meni, da gre za tipičen primer zlorabe instituta interpelacije z namenom rušenja vlade.

FOTO: Jože Suhadolnik
Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec ocenjuje, da je interpelacija njenega dela, ki so jo danes vložile LMŠ, SD, Levica in SAB, tipičen primer zlorabe instituta interpelacije z namenom rušenja vlade. Interpelacija bo priložnost, da se pokaže dobro delo, ki je skladno s koalicijsko pogodbo, je Pivčeva v odzivu na interpelacijo navedla za STA.

Po njenih navedbah bo interpelacija priložnost, da se pokaže delo, ki ga opravljajo v »dobro Slovenije, naših kmetov, poljedelcev, vinogradnikov in vseh, ki so ponos naše države«.

Preberite šeVlada razkrila stroške Pivčeve in njenih obiskov

Jasen ultimat Desusa Janši, Erjavec je v njihovih mislih

Očitki opozicije so sicer po ocenah Pivčeve popolna manipulacija polresnic. »Na ta način se namreč želi preusmeriti pozornost od odkrivanja nezakonitih dejanj, ki so se dogajala v državnih podjetjih. Tam, kjer so pretežno kadrovale stranke, ki so danes v opoziciji,« je prepričana ministrica za kmetijstvo.
 

Poslanci Desusa pričakujejo odločitev še pred interpelacijo


Pivčeva je sicer izgubila tudi podporo poslanske skupine Desusa, ki je po odstopu z mesta predsednice stranke ne želi več niti na mestu ministrice. Poslanci Desusa pričakujejo, da se bo vprašanje njenega položaja razrešilo še pred interpelacijo. Odločitev je sicer v rokah premierja Janeza Janše. A če bi Pivčeva ostala na položaju, koalicija po besedah vodje poslanske skupine Desusa Franca Jurše ne bi imela več glasov njihovih poslancev.

Pogojevanje poslanske skupine je po ocenah Pivčeve najmanj nenavadno, »saj takšno ultimativno izsiljevanje lastnih poslancev v evropski politični praksi ni poznano«.
Deli s prijatelji