Predstavitvena informacija

Svojo kožo zaupajte tem preverjenim izdelkom

V poplavi različnih izdelkov in priporočil, ki v revijah in na spletu pričakajo vsakogar, ki se odloči za nakup novih izdelkov za nego obraza in telesa, se je izjemno lahko izgubiti.
Fotografija: FOTO: Notino
Odpri galerijo
FOTO: Notino


Eden od izrazov, na katerega ste morda že naleteli, pa vam ni čisto jasno, kaj naj bi sploh pomenil, je tudi dermokozmetika. Gre le za modno muho, marketinški trik ali pa se za to besedo skriva kaj več?

Če se ne bi, o dermokozmetiki najbrž ne bi izgubljali besed. Z izrazom dermokozmetika namreč označujemo posebno kategorijo pripravkov za nego kože, ki izpolnjujejo stroge zahteve farmacevtske industrije. Izdelki so narejeni v sodelovanju s strokovnjaki s področja nege kože, in sicer dermatologi, pediatri, oftalmologi in farmacevti, so visoko učinkoviti ter opremljeni z varnostnimi potrdili več kliničnih študij. Zato ne preseneča, da se je teh izdelkov prijel tudi laični izraz »lekarniška kozmetika«. 
Bioderma FOTO: Notino
Bioderma FOTO: Notino


Seveda pa ne gre le za to, kako izdelujejo to kozmetiko ter kakšnim standardom mora zadostiti med postopkom izdelave, temveč nas kot končne uporabnike zanima predvsem, kaj to pomeni za nas. Velika prednost teh izdelkov je, da jih lahko uporablja kdor koli – lahko jih uporabljate celo na nežni koži naših najmlajših. Izdelki so hipoalergeni, kar pomeni, da so prava izbira za tiste, ki jim običajni izdelki za nego kože povzročajo rdečico in razdraženost. Ti izdelki tudi niso namenjeni samo izjemno občutljivim ali tistim, ki običajnih izdelkov za nego kože zaradi zdravstvenih razlogov ne smejo uporabljati, temveč so zaradi širokega izbora primerni za različne tipe kože in namene uporabe. 

Ena od znamk, ki že od nastanka pred skoraj 50 leti velja za sinonim kakovosti, je Bioderma. Zagotovo poznate čudežne lastnosti micelarnih vodic, ki so jih pred nekaj leti vzljubile uporabnice – verjetno pa niste vedeli, da je bila prva čistilna voda v zgodovini prav Biodermina micelarna voda Sensibio! Prav tako se lahko pohvalijo, da njihovi izdelki ne vsebujejo dermatološko spornih sestavin, kot so parabeni, ftalati ali formaldehidi, temveč so sestavljeni iz čistih aktivnih sestavin v koži, zato zagotavljajo popolno toleranco svojih izdelkov. 
...
...


Tudi dermokozmetična blagovna znamka Eucerin se uvršča med vodilne na trgu. Zgodovina te blagovne znamke se je začela leta 1882, ko so ustanovili mednarodni koncern Beiersdorf, ki so ga pozneje prodali lekarnarju Oskarju Tropolowitzu. Ta je v sodelovanju s priznanimi dermatologi začel ustvarjati kozmetične izdelke, ki temeljijo na najnovejših raziskavah kože, in svojim uporabnikom ponujati dermokozmetične izdelke z medicinskim dosegom.

Eucerin FOTO: Notino
Eucerin FOTO: Notino

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije