KAJ SE JE ZGODILO?

Sumljiva smrt porodnice v UKC Maribor dva dni po porodu

Svetovali so ji porod s carskim rezom, v bolnišnici so se odločili, da najprej poskusijo z obratom ploda.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Blaž Samec

V UKC Maribor je prišlo do sumljive smrti ženske po porodu, ki jo preiskujejo mariborski kriminalisti.

Prvega marca so v porodnišnico UKC Maribor sprejeli žensko v 39. tednu nosečnosti. Njena ginekologinja ji je svetovala porod s carskim rezom, v porodnišnici pa se niso odločili slediti ginekologinji, ampak so se najprej odločili za obrat otroka v trebuhu, poroča Večer. Po neuradnih informacijah omenjenega časopisa naj bi porodnica med obratom ploda utrpela poškodbe, zaradi katerih je prišlo do notranjih krvavitev. Za izbrani postopek, ki so ji ga svetovali v porodnišnici, je porodnica podpisala privoljenje, kljub temu da naj bi imela s sabo pisno mnenje ginekologinje, ki je svetovala carski rez zaradi medenične vstave. Ta pri porodu po običajni poti predstavlja težave ter večje tveganje za otroka in mater.

Kaj se je zgodilo, smo vprašali Klinični center Maribor, kjer so potrdili, da so 1. marca v porodnišnico sprejeli nosečnico v 39. tednu, ki je rodila s carskim rezom. »Otrok je bil kmalu po porodu v dobrem stanju. Po porodu se je stanje porodnice močno poslabšalo – selitev v intenzivno enoto. Pacientka je umrla 4. 3. 2022. O dogodku je bila obveščena policija, nadaljnje analize pa opravljene na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Ker je do smrti porodnice prišlo šele pred nekaj dnevi, bodo sledile analize, nato pa ugotavljanje vzroka za ta tragični dogodek, upoštevajoč tudi analize preiskav na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani,« pojasnjujejo v UKC Maribor.

Niso pa potrdili ali ovrgli neuradnih informacij, da so pred carskim rezom porodnici poskušali še obrniti otroka v trebuhu in da naj bi pri tem nastale hude poškodbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije