NOV NAPAD NA STROKOVNJAKA

Valič imunologu zaradi covida zagrozil z vilami in baklami; tako se je odzval Jerala

Znani slovenski igralec bi šel z vilami in baklami nad strokovnjaka. Odziv napadenega miren: »Poziv k nasilju ni smešen.«
Fotografija: Roman Jerala FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Roman Jerala FOTO: Jože Suhadolnik

Na spletnih omrežjih se sicer iz dneva v dan vije boj med zagovorniki in nasprotniki cepljenja, a zapis slovenskega igralca Vida Valiča je močno dvignil prah. 

 

Pod novico in izjavo Romana Jerale, profesorja za biokemijo in molekularno biologijo in vodje odseka za sintezno biologijo in imunologijo na Kemijskem inštitutu v Ljubljani, o tem, da bo »omikron dosegel vsakogar, ki še ni cepljen« je namreč zapisal naslednje (nelektorirano): 

»Jaz pa napovedujem, da bo Roman Jerala izgubil svojo kredibilnost, tako kot so jo Ihančk, Bednovička in ostali ustraševalci. Jaz jih imam že pouhn k$£@c! A jih ma še kdo drug, pa je počasi čas za vile in bakle? Dejte no, jaz sem lih nove kupu, pa so še čist ošiljene.«

Zapis, ki je razburil FOTO: Twitter
Zapis, ki je razburil FOTO: Twitter

Olje na ogenj je ob tem prilila še nekdanja evropska komisarka Violeta Bulc s spodbudnim komentarjem: »Bravo!« Na objavo, ki je sicer nastala že pred dvema tednoma, pa se je danes odzval tudi Jerala. 

»Poziv k nasilju ni prav nič smešen«

»Menim, da lahko z znanjem s področja imunologije posredujem informacije in vpogled, ki morda prispeva k razumevanju in obvladovanju epidemije. Takšen poziv k nasilju, čeprav ga zapiše stand-up komik, ni prav nič smešen, še posebej v luči nedavnega napada na kolega prof. Štruklja,« je zapisal (nelektorirano).

Tik pred koncem novega leta je bil Borut Štrukelj, profesor s farmacevtske fakultete v Ljubljani, žrtev fizičnega napada dveh moških, zato je sporočil, da se bo povsem umaknil iz javnosti.

image_alt
Dva moška sredi centra napadla Boruta Štruklja

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije