KORONAVIRUS

Strašen skok: na novo okuženih 30 oseb

Število novo okuženih je poskočilo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock

Trend okuženosti s koronavirusom v Sloveniji strmo narašča. V petek so med 1456 testiranimi potrdili 30 novih okužb. Hospitaliziranih je šest oseb, na intenzivnem oddelku pacientov ni, ob tem pa so iz bolnišnice odpustili štiri osebe, sporoča vlada na twitterju.

Preberite še: WHO o covidu 19: Prebudite se, virus je mutiral



Pet okužb so potrdili v Ljubljani, štiri v Črenšovcih, po dve v Mariboru in Cerknici, po eno pa v Slovenski Bistrici, v Medvodah, Celju, Gorjah, na Igu, v Mislinji, Novi Gorici, Slovenj Gradcu, Šentjurju in Vipavi. Tri okužbe so potrdili pri tujcih.

Večina okuženih je mlajših. En primer so potrdili pri otroku do štirih let. Kar šest okuženih je starih od 15 do 24, pet od 25 do 34, šest od 35 do 44, pet pa od 45 do 54. Trije so stari od 55 do 64, dva od 65 do 74 in dva starejša od 75.

Tako veliko na novo potrjenih okužb ni bilo že vse od sredine aprila, 16. aprila je bilo denimo potrjenih 36 novih okužb.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so sporočili, da je za covidom-19 zbolela tudi zaposlena oseba nezdravstvenega profila na pediatrični kliniki. Takoj ob pojavu znakov okužbe je ostala doma in opravila ustrezno testiranje. Oseba ni bila neposredno udeležena v zdravstveni obravnavi bolnikov in je pri delu ves čas nosila kirurško masko, so pojasnili. Obenem so dodali, da še pregledujejo vse potencialne stike zaposlenih in da delo na kliniki medtem poteka nemoteno.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije