Strahovi so se uresničili: dva Slovenca okužena s koronavirusom

Med okuženimi s koronavirusom na ladji za križarjenje tudi dva slovenska državljana.
Fotografija: Strahovi so se uresničili. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Strahovi so se uresničili. FOTO: Getty Images

Slovenska državljana na turistični ladji Diamond Princess, ki je zaradi izbruha koronavirusa v karanteni v Jokohami na Japonskem, sta bila pozitivna na testu za koronavirus, poroča RTV Slovenija. Dva od slovenskih potnikov sta popolnoma zdrava, za dva pa izvidi še niso znani. 

Nacionalni inštitut za javno zdravje za STA prav tako ni želel potrditi informacije. Na krovu ladje za križarjenje Diamond Princess, ki je zasidrana v japonskem pristanišču Jokohama, je bilo pred začetkom izkrcavanja šest slovenskih potnikov. Ti naj bi se, če ne bi bili okuženi, do konca tedna vrnili domov skupaj z drugimi Evropejci.

Okužena Slovenca so danes zjutraj prepeljali v eno od bolnišnic na Japonskem, je poročala TV Slovenija. Drug par, ki je še čakal na rezultate, je prejel negativne izvide, potnika je danes na ladji pregledala tudi italijanska zdravniška ekipa. Trenutno še čakata na prevoz domov, v Evropo bosta odpotovala s skupnim letalom EU.

Dva potnika že v Sloveniji

Potnika, ki sta bila prva testirana, sta se domov po poročanju TV Slovenija že vrnila s komercialnim letom. Pristala sta na Brniku, kjer so ju pregledali in testirali po postopkih nacionalnega inštituta za javno zdravje. Njuni izvidi so bili negativni.

Nazadnje so na Kitajskem zaznali 114 novih smrtnih žrtev. Po navedbah kitajskih oblasti je to najmanjše povečanje novih smrtnih primerov v skoraj mesecu dni, vključno z najhuje prizadeto provinco Hubej. 

Več sledi ...

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije