PRIJAVITE SE

Sto žensk bo letos spet naskočilo Triglav

Objavljamo prvo prijavnico, sledijo še štiri. Poleg trdne volje je potrebna tudi kondicija.
Fotografija: Lani smo osvojili vrh, tudi letos gremo do pleha, ki ima dušo. FOTOGRAFIJE: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Lani smo osvojili vrh, tudi letos gremo do pleha, ki ima dušo. FOTOGRAFIJE: Boštjan Fon

LJUBLJANA – Takoj ustrelimo: letošnji pohod Sto žensk na Triglav bo potekal med 5. in 7. septembrom, od četrtka do sobote. Kot že nekaj preteklih let se tudi letos držimo priporočila Planinske zveze Slovenije in ga poskušamo izpeljati, preden se začne prvi jesenski gorniški vikend. Vljudno izpraznimo najbolj zahtevne kose poti pod vrhom našega očaka, hkrati damo možnost prenočiti v koči Triglavski dom Planika še drugim obiskovalcem visokogorja, saj gremo mi v soboto že dol, ko drugi šele rinejo gor.

Bi kaj spremenili? V glavnem, v grobem zagotovo ne. Zakaj bi si izmišljevali kaj drugačnega, če zgodba o vzponu stoterice mamic, starih mamk, tetk, hčera, ljubic, sestričen in kar je še ženske žlahte prede tradicijo že od leta 1966? Poštejte na prste, koliko smo že izvedli pohodov, najprej naši kolegi iz drugih redakcij časopisne hiše Delo, nato, že od leta 1991, pa ga organiziramo v redakciji Slovenskih novic. Dodajamo, da nam je v družbi sopihajočih deklet tako fino, da ga ne kanimo predati komu drugemu. Korake nizamo po sicer eni najdaljših, a po izkušnjah sodeč eni manj zahtevnih smeri na Triglav, ki se začne na Rudnem polju. Zanalašč nismo napisali, da gre za eno najlažjih poti, saj takih do Aljaževega stolpa ni. Zatorej pamet v roke, preden se drage naše bralke odločite, da izpolnite kupon za prijavo in nam ga posredujete po klasični poštni pošiljki ali prek spletnega obrazca. Pot na Triglav, čeprav greste z nami, ki smo je vajeni in boste stalno pod vodstvom in pazljivim pogledom spremljevalcev pohoda, ni lahka. Zanjo je treba imeti poleg nekaj trdne volje še dovolj moči v nogah. Ni vam treba zamahovati z roko, češ da boste kondicijo pridobile v obdobju, ko boste izvedele, da sta izžrebane. Takrat, drage moje dame, bo že prepozno.
Pospremimo vas do kraja, kjer se boste dotaknile svojega koščka nebes.
Pospremimo vas do kraja, kjer se boste dotaknile svojega koščka nebes.
Seveda vam bomo organizirali trening, sredi avgusta, a takrat boste lahko le še potrdile pripravljenost, za kaj več vam bo zmanjkalo časa. Zato vas vabimo, da poleg izpolnjenega kupončka, objavili jih bomo vsako soboto do konca julija, pobrskate po omari za planinskimi čevlji. Ne rinite brezglavo navkreber do oblakov, tega v začetku ne potrebujete. Poiščite si svojo pot na grič, stezo na planino ali brezpotno pohajkovanje po gozdu, same ali v dobri družbi, a pojdite.

Verjamemo, da imate poguma več kot dovolj, saj nas, dedce podalpske, potrpežljivo prenašate z vsemi našimi muhami in strežete od spredaj in od zadaj. Čeprav je bil podpisani lani predlagan za nagrado bodeča neža, ker naj bi prav v razpisu za pohod stotih deklic napisal žaljivo o povezavi kuhalnice, loncev in nežnega spola, še vedno trdim, da nisem mislil nič slabega. Niti danes ne, ko vam podam povabilo, da se vsaj za nekaj dni izognete vsem družinskim obveznostim, da pustite štedilnik, pozabite na pralni stroj, ne vzamete v mar godrnjanje tistega, ki mu podpirate ne tri, ampak vse štiri vogale, in greste z nami pohajkovat po triglavskih poteh, in to čisto do vrha, do kraja, kjer stoji okroglo ukrivljen pleh, ki ima dušo. Letošnji pohod bo še posebno slovesen in žensko obarvan, kar pa vam bomo izdali naslednji teden. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije