VISOK JUBILEJ

Sto let Ivanke Belec (FOTO)

Tri mesece pred praznovanjem ji je umrl mož Martin. Kljub težki mladosti in trdemu življenju goji lepe spomine na preteklost.
Fotografija: Z obiskom in darovanjem svete maše jo je razveselil župnik Boštjan Ošlaj.
Odpri galerijo
Z obiskom in darovanjem svete maše jo je razveselil župnik Boštjan Ošlaj.

Skromno, v krogu najbližjih je 100 let življenja praznovala Ivanka Belec iz Slaptincev, ki spadajo v občino Sv. Jurij ob Ščavnici. Z obiski so jo najbolj razveselili njeni najbližji.

Torta za mamo, babico in prababico
Torta za mamo, babico in prababico

Visok življenjski jubilej so počastili tudi župan Anton Slana, predsednik DU Slavko Mihelič in predsednica Rdečega križa Cvetka Fiala. Veliko veselja ji je pripravil domači župnik Boštjan Ošlaj, ki je na njenem novem domu v zahvalo za njeno dolgo življenje daroval mašo.

Ivanka se je rodila 23. decembra 1921 v Dragotincih. Pri treh letih ji je umrla mama, zato je že kot otrok morala iti služit v Slaptince. Rada se spominja mladosti, ki je bila kljub težkemu življenju lepa, saj je bila vedno vesela, v veliko veselje pa ji je bilo petje. Spominja se telovadnega društva Orli, katerega članica je bila. Leta 1955 se je poročila z Martinom Belcem in prevzela kmetijo, na kateri sta z možem vse življenje kmetovala in skrbela za družino.

Rodili so se jima trije otroci, sin Janko ter hčerki Marija in Marta. V njeno veliko veselje so ju obdarili s šestimi vnuki in šestimi pravnuki. Ni ji bilo dano, da bi skupaj z možem slavila svojo stoletnico življenja, kajti tri mesece pred praznovanjem je umrl. Vesela in zadovoljna je, da jo je po moževi smrti vzela na svoj dom hčerka Marta, ki s svojo družino skrbi, da ji je na jesen življenja lepo.

Slavljenka s svojimi najbližjimi Fotografije: Osebni arhiv
Slavljenka s svojimi najbližjimi Fotografije: Osebni arhiv

Posebno zato, ker ji je v zadnjih letih odpovedal sluh, slabša pa se ji tudi vid. Kot je povedala, si čas krajša z molitvijo rožnega venca. Hudo ji je, da ne more več v cerkev, ki jo je, kljub težkemu kmečkemu delu, redno obiskovala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije