KORONAVIRUS

Statistika vse bolj črna: virus zahteval nove žrtve v Sloveniji

V sredo je bilo opravljenih 2.899 testov.
Fotografija: Virus je v Sloveniji zahteval že 152 smrtnih žrtev. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Virus je v Sloveniji zahteval že 152 smrtnih žrtev. FOTO: Voranc Vogel

V sredo je bilo v Sloveniji 2899 testov na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 175 (približno 6,7 odstotka vseh testov je bilo torej pozitivnih), kar je ena najvišjih številk okužb v enem dnevu, je pa pod rekordom, ki je padel v torek z 203 okužbami. Incidenca okužb v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev je tako ponovno narasla, in sicer je že okoli 86. V sredo sta umrli sta še dve osebi, skupaj 152.
 
Preberite tudi:

Skrb vzbujajoče razkritje Kacina: nas spet čaka omejevanje gibanja?



V bolnišnicah se zaradi covida 19 zdravi 86 ljudi, od tega jih je na intenzivni negi 15. V torek so okužbe z novim koronavirusom potrdili v 72 občinah, največ znova v Ljubljani (20). V Kamniku so odkrili 11 primerov, v Mariboru in Domžalah pa po sedem. Najvišji delež trenutno okuženih je še vedno v občini Črni na Koroškem (1,219 odstotka), sledijo pa ji Log-Dragomer (0,493 odstotka), Mežica (0,421 odstotka) in Pivka (0,389 odstotka).



O novih okužbah poročajo iz rokometnega kluba Gorenje Velenje. Potem ko so v članski ekipi v ponedeljek potrdili eno okužbo, sta se v torek seznamu okuženih pridružila še dva igralca, so sporočili iz kluba. Za preostale člane je bila odrejena karantena, po izteku karantene pa bodo testirali vse igralce.



Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije