Število okuženih v Sloveniji narašča! Potrjeni novi primeri

V Italiji je v zadnjih 24 urah za koronavirusno boleznijo umrlo 41 ljudi, skupno pa 148.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec

Število okuženih s koronavirusom v Sloveniji je naraslo na šest. Kot je za Odmeve na Televiziji Slovenija pojasnila državna sekretarka Simona Repar Bornšek, gre pri dveh novopotrjenih okužbah za moškega in žensko, ki sta potovala po Italiji. Tam sta se bržkone tudi okužila in po zdaj znanih podatkih nista povezana s skupino prvih treh okuženih. Po besedah državne sekretarke na ministrstvu za zdravje Repar Bornškove je stanje zadnje dvojice stabilno, oba sta ravnala po protokolih. Naknadno pa je voditelj Igor E. Bergant sporočil, da je okužen tudi moški iz Štajerske.

Predstojnica infekcijske klinike ljubljanskega kliničnega centra Tatjana Lejko Zupanc je v oddaji navedla, da je stanje vseh okuženih dobro. Vsi so v izolaciji v bolnišnici, če bodo imeli več primerov ljudi, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje, pa bodo tiste, ki simptomov bolezni ne kažejo, poslali domov.

V Italiji umirajo

Je pa zadeva karseda resna v sosednji Italiji. Tam je v zadnjih 24 urah za koronavirusno boleznijo umrlo 41 ljudi, skupno pa 148, je danes sporočila italijanska civilna zaščita. Doslej so potrdili 3858 primerov okužbe z novim koronavirusom, 414 bolnikov pa je že ozdravelo.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije