GANTAR: STROŽJI UKREPI SO NUJNI

Slovenija z novim črnim rekordom, število okužb znova poskočilo

V zadnjih 24 urah je umrlo 40 oseb, ki so bile pozitivne na novi koronavirus.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Piroschka Van De Wouw, Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Piroschka Van De Wouw, Reuters

V Sloveniji so v torek v 7515 testih okužbo z novim koronavirusom neuradno potrdili pri 2217 ljudeh, je na twitterju sporočil zdravstveni minister Tomaž Gantar. Delež pozitivnih je bil 29,50 odstotka. »Še kdo dvomi, da zaostritve ukrepov niso nujne? Za zdravje ljudi gre.«

Po uradnih podatkih je v zadnjih 24 urah umrlo 40 oseb (pred tem je v enem dnevu umrlo največ 34 oseb – o tem smo poročali 7. novembra), v bolnišnicah se zdravi 1192 bolnikov s covidom (dan prej 1171, torej 21 več), intenzivno nego pa potrebujeta 202 osebi (pet več kot dan prej).



Da je stanje še vedno resno, poročajo tudi iz Splošne bolnišnice Celje. »Včeraj smo imeli v SBC skupno 141 bolnikov s covidom, 11 več kot dan prej, od tega pa jih je 19 potrebovalo intenzivno nego. Devet bolnikov smo odpustili, vendar smo kljub temu izgubili boj pri kar dveh. Pazite nase, držite se ukrepov in skupaj nam bo uspelo,« so zapisali na twitterju.


V ponedeljek so bile številke nekoliko spodbudnejše. V 4457 opravljenih testih so potrdili 1084 okužb z novim koronavirusom, 27 bolnikov s covidom je umrlo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije