VELIKI NAVAL

Številni Slovenci negodujejo, ministrstvo pojasnjuje, kaj se dogaja

Da težave sproti rešujemo, pravijo na ministrstvu za javno upravo.
Fotografija: Z ministrstva, ki ga vodi Boštjan Koritnik, so sporočili, da so napako na eUpravi odpravili, a portal vseeno deluje počasi. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Z ministrstva, ki ga vodi Boštjan Koritnik, so sporočili, da so napako na eUpravi odpravili, a portal vseeno deluje počasi. FOTO: Blaž Samec

Na portalu eUprava, kjer je med drugim mogoče oddati  interes za cepljenje proti novemu koronavirusu, so odpravili tehnične napake, ki so se pojavile v preteklih dneh, so sporočili z ministrstva za javno upravo (MJU), a dodali, da portal danes zaradi preobremenjenosti deluje počasneje.

O napaki, ki se je pojavila v torek, je bil takoj obveščen tudi Enotni kontaktni center (EKC), ki je napako lahko takoj pojasnil uporabnikom, na samem portalu eUprava pa je bila napaka vidna kot, da je stran v prenavljanju. Portal je še isti dan spet deloval.

Kljub napaki so uporabniki lahko nemoteno oddajali vloge, se je pa zgodilo, da je komu javilo, da ne more oddati vloge, v naslednjem trenutku pa jo je že lahko oddal. Napaka je bila povsem odpravljena v torek ob 22.30. Na ministrstvu ob tem poudarjajo, da je bil portal eUprava v celoti nedostopen le približno 30 minut.

Veliki naval študentov

V sredo je bila odkrita še ena tehnična napaka na portalu eUprava, zaradi katere se niso mogli prijaviti tisti uporabniki, ki so se želeli prvič registrirati ali pa so se prijavili prvič po tistem, ko je začelo delovati eVročanje. Tudi to napako je tehnična ekipa eUprave nemudoma uspešno odpravila.

Danes pa zaradi velikega števila hkratnih uporabnikov ob objavi vloge za enkratni solidarnostni dodatek za študente portal deluje počasneje. Kljub nekoliko počasnejšemu delovanju je bilo danes na portalu eUprava oddanih že prek 9.000 vlog, so sporočili z ministrstva, kjer ob tem prosijo za potrpežljivost in se za nastalo situacijo opravičujejo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije