DRAMA NA RTV

Ste videli, kako so sinoči napovedali Odmeve? Oglasila se je tudi poslanka SDS

»Nihče jih ne sili, da ostanejo na RTV.«
Fotografija: Tanja Starič in Katarina Golob Veselič. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Tanja Starič in Katarina Golob Veselič. FOTO: RTV Slovenija

Ozračje na RTV Slovenija je precej napeto, v zadnjih dneh so to večkrat lahko občutili tudi gledalci in poslušalci. Voditelja Dnevnika Sašo Krajnca so v torek ob koncu oddaje v studiu presenetili kolegi iz informativnega programa, ki so mu v studio prišli izrazit podporo. A to še ni bilo vse. Napovedovalec Druge jutranje kronike je ta teden odgovorno urednico Jadranko Rebernik preimenoval v 'Jebernik'.

Pozorni gledalci so sinoči lahko opazili, da je podporo urednici Vesni Pfeiffer izrazila tudi voditeljica Dnevnika Katarina Golob Veselič. Ta je Tanjo Starič vprašala, kaj v Odmevih pripravljata z urednico, Staričeva pa je v odgovoru ponovno omenila ime urednice. To sicer pri tovrstnih napovednikih ni ravno v navadi.

Tanja Starič se je dogajanja na RTV dotaknila tudi v večerni oddaji. Na koncu Odmevov je namreč dejala, da je solidarnost v težkih časih ključna. »To dobro vemo tudi novinarji.«

Urbanija prepričan, da nalogi nista bila kos

Naj spomnimo, da je Krajnc pred dnevi pri napovedi prispevka o odločitvi Uroša Urbanije za prekinitev poslovnega sodelovanja z Mladino prejšnji teden dejal, da prispevek objavljajo po izrecnem navodilu odgovorne urednice Jadranke Rebernik. Urbanija je na to temo zahteval poročila, ko jih je dobil, pa presodil, da se je to zgodilo, ker sta se Krajnc in dnevna urednica oddaje Pfeifferjeva znašla v stiski, ki ji nista bila kos. Urbanija zato od Rebernikove pričakuje, da jima bo dodelila druge naloge.

Poslanka SDS: Nihče jih ne sili, da ostanejo na RTV

Na obisk novinarjev v studiu, ki so prišli podpret Krajnca, se je na facebooku odzvala tudi poslanka SDS Anja Bah Žibert»Tile res mislijo, da smo davkoplačevalci tu zaradi njih in ne, da so oni v službi davkoplačevalcev. Sicer pa jih nihče ne sili, da ostanejo na RTV. Glede na njihovo “izjemno profesionalnost” ne bodo imeli težav najti službo pri ostalih MSM. No, pa tudi Golob z veseljem vse pobere.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije