ZDRAVSTVO

Ste videli, kaj je na koncu oddaje storila poslanka SDS? (VIDEO)

Komunikacija v Tarči je bila na trenutke precej napeta.
Fotografija: V Tarči so govorili o korupciji v zdravstvu. FOTO: TV Slovenija/zaslonski posnetek
Odpri galerijo
V Tarči so govorili o korupciji v zdravstvu. FOTO: TV Slovenija/zaslonski posnetek

V tokratni Tarči je beseda tekla o korupciji v slovenskem zdravstvu. Nazadnje je v medijih odmeval predvsem primer priznanega nevrokirurga Romana Bošnjaka, ki naj bi za samoplačniško operacijo makedonske deklice v UKC Ljubljana zahteval dodatni honorar. 

V oddaji so med drugim razkrili tesno povezavo družine kirurga Bošnjaka s podjetjem, ki je skoraj ves svoj prihodek ustvarilo prav v poslu z oddelkom za nevrokirurgijo ljubljanskega kliničnega centra, ki ga je še pred dnevi vodil Bošnjak, zato je direktor UKC Ljubljana Marko Jug napovedal, da ga po videnem v oddaji verjetno čaka odpoved.

Poleg direktorja UKC in ministra Danijela Bešiča Loredana je v oddaji sodelovala tudi poslanka SDS Jelka Godec. Ta je ob koncu oddaje dvojici podarila končna poročila preiskovalnih komisij državnega zbora o korupciji v zdravstvu in jima zaželela vso srečo pri implementaciji analize. Čeprav je bila komunikacija v oddaji med ministrom in poslanko na trenutke precej napeta, ji je Bešič Loredan na koncu podal roko in se ji nasmehnil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije